Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Λονδίνο-Σίντνεϊ σε μόλις 4 ώρες!


Λονδίνο-Σίδνεϊ σε τέσσερις ώρες!


Υπερηχητικό αεροσκάφος «διακτινίζεται» σε χρόνο-ρεκόρ

Αεροδυναμικό, μοντέρνο και πάνω από όλα... αστραπιαίο το νέο υπερηχητικό αεροσκάφος από τη συνεργασία των κολοσσών της αεροναυπηγικής
Όταν εταιρείες κολοσσοί όπως οι Boeing, Lockheed Martin και Gulfstream ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη NASA τότε το αποτέλεσμα δε μπορεί παρά να είναι εντυπωσιακό. Ο λόγος για το νέο υπερηχητικό αεροσκάφος, που
σχεδίασαν οι εταιρείες σε συνεργασία με την Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος, το οποίο μπορεί να καλύψει την απόσταση Λονδίνο-Σίδνεϊ σε μόλις τέσσερις ώρες.


Ο «διάδοχος» του Κονκόρντ
Για την ίδια απόσταση τα συμβατικά αεροσκάφη χρειάζονται περί τις 20 ώρες και 10 λεπτά. Χάρη στην ιλιγγιώδη ταχύτητα των 2.500 μιλίων/ώρα (περίπου 4.023 χλμ./ώρα) όμως, το νέο επιβατικό αεροσκάφος μπορεί σχεδόν να «διακτινιστεί» στην άλλη πλευρά της υφηλίου σε χρόνο-ρεκόρ.
Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, πίσω από την ιλιγγιώδη ταχύτητα του αεροσκάφους-«αστραπή» κρύβεται ο υπερβολικά αεροδυναμικός σχεδιασμός του, τα ιδιαίτερα ελαφριά συνθετικά υλικά κατασκευής του όπως επίσης και οι υπερσύγχρονοι και ταυτόχρονα πανίσχυροι κινητήρες του.
«Το γεγονός ότι όλες οι μεγάλες εταιρείες αεροναυπηγικής έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους, επιβεβαιώνει τις φήμες ότι μια νέα γενιά υπερηχητικών αεροσκαφών είναι πολύ κοντά» εξηγεί μηχανικός της εταιρείας Gulfstream.
Το εντυπωσιακό πρότυπο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην διεθνή έκθεση του Φάρνμπoρο της Βρετανίας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου