Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Διαβάστε τι γνώσεις είχαν οι πρόγονοι μας και όμως δεν τις διδάσκουν στα σχολεία .




Στο βιβλίο του Αριστοτέλη «Μετεωρολογικά» διαβάζοντάς το μένουμε έκπληκτοι από τις τεράστιες γνώσεις που διαθέτουν οι Αρχαίοι Έλληνες ως προς την δημιουργία και την λειτουργία του Σύμπαντος. Εμείς ακόμη και σήμερα εξακολουθούμε να μαθαίνουμε στα σχολεία ότι οι αρχαίοι θεωρούσαν ότι η Γη αποτελούσε το «Κέντρο του Κόσμου».

Είναι όμως πραγματικά απίστευτο να βλέπουμε ότι ο Αριστοτέλης όχι μόνο γνωρίζει
, αλλά και αναλύει Συμπαντικά φαινόμενα που σχετίζονται με τις εκρήξεις των υπερκαινοφανών αστέρων, γνωστών σήμερα ως super nova.

Είναι πραγματικά απίστευτο ότι γνωρίζει τα νεφελώματα και μάλιστα ότι κινούνται, όπως για παράδειγμα το Νεφέλωμα του Ωρίωνα, την στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γνωρίζει κάτι τέτοιο χωρίς την χρήση ενός τηλεσκοπίου και μάλιστα ισχυρού. "και τις εκρήξεις των υπερκαινοφανών αστέρων και τα κινούμενα νεφελώματα."

 Ξέρει ότι τα νεφελώματα αποτελούνται από αέρια στοιχεία καθώς και από υδρατμούς. "ὅσα τε θείημεν ἂν ἀέρος εἶναι κοινὰ πάθη καὶ ὕδατος"

Ξέρει επιπλέον , σε ότι αφορά στην δική μας Γη, τα στρώματα από τα οποία αποτελείται η Γη και τα στοιχεία από τα οποία αποτελούνται τα στρώματα αυτά και τις επιμέρους λειτουργίες των φαινομένων αυτών.

Ως και γιατί γίνονται οι σεισμοί. "ἔτι δὲ γῆς ὅσα μέρη καὶ εἴδη καὶ πάθη τῶν μερῶν". "ἐξ ὧν περί τε πνευμάτων καὶ σεισμῶν θεωρήσαιμεν".

 Και πολλά άλλα που δεν μας παίρνει ο χώρος εδω για να τα γράψουμε .

Και μας διδάσκουν ότι ο Θεός έκανε πρώτα τα φυτά και μετά το φως.

Πως γινόταν η φωτοσύνθεση, άγνωστο .

Και φανταστείτε άφησαν μόνο το 1% της ελληνικής σοφίας.

Τι χάσαμε για τα ψαλτήρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου