Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΥΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΩΣ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ!!!
Μπορεί ένας πάπυρος να αλλάξει τον ρου της χριστιανικής ιστορικής απάτης;
Πάπυρος του 2ου αιώνα μ.Χ., ο οποίος μέχρι τώρα βρισκόταν στην κατοχή ιδιωτικού συλλέκτη, έρχεται να καταρρίψει όλη τη χριστιανική κοσμοθεωρία περί σεξουαλικής αποχής, αφού σ' αυτόν ο Ιησούς Χριστός αποκαλεί για πρώτη φορά τη Μαρία Μαγδαληνή γυναίκα του και άξια να γίνει απόστολός του.
 Έντονες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει στους χριστιανικούς κύκλους ο πάπυρος που μόλις ανακαλύφθηκε και ο οποίος αποδεικνύει ότι ο Ιησούς Χριστός και η Μαρία Μαγδαληνή ήταν πιθανώς ανδρόγυνο. Η επίμαχη φράση βρίσκεται περίπου στη μέση του κειμένου, εκεί όπου ο Ιησούς φέρεται να λέει «η σύζυγός μου», ενώ στη συνέχεια, υπερασπιζόμενός την προφανώς από κάποια κριτική, συμπληρώνει: «Αυτή μπορεί να είναι απόστολός μου».


Γραμμένο σε αρχαία Αιγυπτιακά κοπτικά, το αντικείμενο έχει μελετηθεί διεξοδικά από την Κάρεν Λ. Κινγκ, ιστορικό του Χριστιανισμού στη Θεολογική Σχολή του Χάρβαρντ, η οποία και ετοιμάζεται να εκδώσει ένα σύγγραμμα σχετικά με την ανακάλυψη αυτή. Σύμφωνα με όσα είπε στο περιοδικό Smithsonian, «το κομμάτι αυτού του παπύρου εγείρει αμφιβολίες σχετικά με το δόγμα της σεξουαλικής αποχής των καθολικών ιερέων βασισμένο στο παράδειγμα του Ιησού Χριστού».


Ταυτόχρονα, η επιφανής θεολόγος επιχειρεί να αποθαρρύνει τη χρήση του εγγράφου, για να εμπλουτίσει το βιογραφικό του Ιησού Χριστού, εξηγώντας πως το πιο πιθανό είναι να έχει γραφτεί στα Ελληνικά έναν αιώνα μετά τη Σταύρωση και στη συνέχεια να μεταφράστηκε στα Κοπτικά. Τέλος, η Κινγκ τονίζει πως η πραγματική σημασία του παπύρου έγκειται στην πιθανότητα μια πρωτοχριστιανική σέκτα να άντλησε πνευματική στήριξη απεικονίζοντας τον ιδρυτή του Χριστιανισμού με σύζυγο.

ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΡΑΒΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ!!!


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:   
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου