Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Kαι όμως: Υπήρξε ιπτάμενος δίσκος!





Kαι όμως ιπτάμενος δίσκος υπήρξε, αλλά κατασκευασμένος από ανθρώπινα χέρια και όχι από πλοκάμια εξωγήινων. Και η αποκάλυψη της ύπαρξής του ίσως δίνει κάποιες απαντήσεις για την εμφάνιση ανάλογων αεροχημάτων και την φωτογράφισή τους σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Το όλο πρόγραμμα αφορούσε την ανάπτυξη από την USAF ενός αεροχήματος με τον κωδικό «Project 1794», για την κατασκευή ενός πλήρως λειτουργικού ιπτάμενου δίσκου.



Σύμφωνα με τα στοιχεία που μόλις διέρρευσαν από το 1956, ο δίσκος θα έφτανε ταχύτητα μεταξύ Mach 3 και Mach 4. Οι μηχανικοί που εργάζονταν στο συγκεκριμένο σχέδιο είχαν αρχίσει να σχεδιάζουν το πρωτότυπο σκάφος και είχαν φτάσει στα αρχικά στάδια της ανάπτυξής του.
Εάν το πρόγραμμα προχωρούσε ο δίσκος που θα μπορούσε να καλύψει την απόσταση από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λονδίνο σε 1 ώρα και 35 λεπτά!

Η ανάπτυξη διακόπηκε  το 1960 και το πρωτότυπο κοστολογήθηκε σε περίπου 3.168.000 δολάρια- περίπου 26,6 εκατ. δολάρια σε «σημερινά» λεφτά.

Το σχέδιο έχασε… ύψος καθώς αντί για τα 100.000 πόδια στα οποία οι εμπνευστές επιθυμούσαν να πετάξει ο δίσκος, μετά βίας κατάφεραν να ξεκολλήσει κατά πέντε πόδια από το έδαφος. Ένα δεύτερο προωστικό σύστημα που ήταν σε ανάπτυξη και θα του έδινε την δυνατότητα να πετάξει στο προκαθορισμένο ύψος δεν έφτασε ποτέ στην παραγωγή. Αυτές είναι οι επίσημες ανημερώσεις. Κανείς δεν ξέρει αν όντως δεν προχώρησε...



Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο...













ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου