Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Αυξημένη ηφαιστειακή δραστηριότητα σε πολλά ηφαίστεια





Ρωσία -Τρία ηφαίστεια εκρήγνυνται από το χθες στην Καμτσάτκα Peninsula που βρίσκεται στην Άπω Ανατολή στην Ρωσία, και οι αρχές έχουν εκδώσει προειδοποίηση για την πολιτική αεροπορία.

Χθες από τις τρεις ηφαιστειακές κορυφές Shiveluch, Kizimen, και Plosky Tolbachik, είχαμε διαφορετικές ηφαιστειακές εκρήξεις με την
απομάκρυνση στάχτης και αερίων σε ύψος πέντε χιλιομέτρων. Οι κύριες δραστηριότητες τους είναι κατά τους τελευταίους λίγους μήνες, μετά από δεκαετίες λήθαργου.

Η κεντρική κοιλάδα και ο ποταμός Καμτσάτκα είναι πλαισιωμένα από μεγάλους ορεινούς ηφαιστειακούς όγκους, και αποτελούνται από περισσότερα από 160 ηφαίστεια, 29 εκ των οποίων είναι ακόμα ενεργά.

Νέα Ζηλανδία - Ηφαίστειο White Island


Σύμφωνα με τους γεωλόγους η ηφαιστειακή δραστηριότητα στο White Island και η πιο έντονη που έχει παρατηρηθεί ποτέ τελευταία. Το ηφαίστειο που βρίσκεται ακριβώς έξω από το Bay of Plenty στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, και έχει στρέψει την προσοχή των εμπειρογνωμόνων που δεν αποκλείουν μια επικείμενη έκρηξη.

Στην πραγματικότητα, η εκθετική αύξηση της υδροθερμικής δραστηριότητας που πρόσφατα παρατηρήθηκε σχεδόν πάντα ακολουθείται από εκρήξεις και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επισκεπτών του νησιού. Πράγματι το White Island είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο αλλά οι αιφνίδιες εκρήξεις από τον κρατήρα του και οι απελάσεις φυσικού αερίου θα μπορούσαν να είναι δυνητικά επικίνδυνες για το κοινό.

Φιλιππίνες: Αυξημένη ηφαιστειακή δραστηριότητα στο Taal


Το Ινστιτούτο ηφαιστειολογίας των Φιλιππίνων vulcaologia avverito εξέδωσε δήλωση για δραστηριότητες και σεισμούς κοντά στο ηφαίστειο Taal στη Batangas που αυξήθηκε κατά τις τελευταίες 24 ώρες. Το ηφαιστειακό παρατηρητήριο κατέγραψε 10 σεισμούς χθες και το επίπεδο συναγερμού παραμένει υψηλό, γιατί μια τόσο αυξημένη δραστηριότητα ακολουθείται από μία επικείμενη ηφαιστειακή έκρηξη.

Το Taal είναι ένα ηφαίστειο ενεργό στη δυτική ακτή του νησιού της Luzon στις Φιλιππίνες. Πρόκειται για ένα νησί της λίμνης Taal, το οποίο βρίσκεται μέσα σε μία καλντέρα που σχηματίστηκε ως αποτέλεσμα μιας ισχυρής έκρηξης. Βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, Μανίλα
.Αποκάλυψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου