Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ο αληθινός σκοπός της Eurovision και τα παρασκήνια του θεάματος

O μοναδικός σκοπός της Eurovision είναι να τεστάρει τα όρια της αντοχής του αποχαυνωμένου κοινού, αποκαλύπτει πρώην μυστικός πράκτορας, σε ιδιαίτερα αποκαλυπτική συνέντευξη που περιλαμβάνεται στο καινούριο ντοκυμαντέρ Zeitgeist – Secrets and Truths of the Music Industry.

Πολλοί άνθρωποι παραξενεύονται από το γεγονός ότι τα τραγούδια της Eurovision είναι τόσο …άθλια, ακόμη και σε σχέση με τα
πραγματικά χαμηλά στάνταρ της μουσικής βιομηχανίας σήμερα. Και όντως αν ψάξετε θα δείτε ότι σε όλες τις διοργανώσεις της Eurovision μέχρι σήμερα, ιστορικά, όλα τα τραγούδια που παρουσιάζονταν ήταν πολύ χειρότερα από τα μουσικά κομμάτια που βρίσκονταν στο προσκήνιο εκείνη την εποχή – πως μπορεί να γίνεται αυτό, όταν υποτίθεται ότι η αφρόκρεμα των καλλιτεχνών αφιερώνει τόση προσπάθεια σε αυτόν τον "διαγωνισμό"; …"

Η αλήθεια είναι πολύ πιο σκοτεινή από όσο φαντάζεστε", δηλώνει ο Clark Κ, που φυσικά δεν αποκαλύπτει το πραγματικό του όνομα. "Η ιδέα για την θέσπιση του θεσμού της Eurovision ξεκίνησε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τα συμβούλια της CIA, με την αρωγή και της βρετανικής MI6″ -δεν είναι τυχαίο που οι Άγγλοι δεν έδωσαν ποτέ ιδιέταιρη σημασία στον διαγωνισμό.

Γενικότερος σκοπός τους ήταν να βρουν τις μεθόδους που θα εξασθενούσαν τη μουσική και πολιτιστική ταυτότητα των χωρών της Ευρώπης (και ιδιέταιρα της Μεσογείου και των Βαλκανίων), και η Eurovision προτάθηκε ως ένας κατάλληλος τρόπος, επειδή θα χρησιμοποιούσε και την αναδυόμενη ισχύ της τηλεόρασης.

Τα αποτελέσματα όμως ήταν πολύ καλύτερα από τα πιο τρελά μας όνειρα!", εξηγεί ο Clark Κ. Ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα μπορούσε η πλειοψηφία των καναλιών και των σκεπτόμενων (;;;) τηλεθεατών της Ευρώπης να αφιερώνει τόσο χρόνο σε αυτά τα… σκουπίδια, περιγράφει με χαρακτηριστικό τρόπο.

Η συνέχεια όμως είναι ακόμη πιο σοκαριστική:

Έχουμε πλέον περάσει στο δεύτερο μέρος του σχεδίου. Καθώς ο μουσικός πολιτισμός των περισσότερων κρατών της Ευρώπης έχει αλωθεί και τα προϊόντα της μουσικής βιομηχανίας είναι απόλυτα ελεγχόμενα, ο στόχος των ανθρώπων αυτών είναι να σπρώξουν τις μάζες στα όρια της ανθρώπινης αντοχής (γιατί) το θέμα τελικά είναι ο έλεγχος των ανθρώπων – και ένας τρόπος για αυτό είναι η διάλυση των πολιτιστικών αξιών.

Γι αυτό και τα οπτικο-ακουστικά παρα-μουσικά κατασκευάσματα που παρουσιάζονται και προωθούνται στην Eurovision θα είναι προοδευτικά όλο και χαμηλότερου επιπέδου – όμως πρέπει να καταλάβετε ότι αυτό είναι σκόπιμο, ώστε να φανεί από την αντίδραση του κοινού σε αυτά, το πόσο έτοιμοι έιναι να δεχτούν την μείωση του πνευματικού τους επιπέδου σε ακόμη χαμηλότερα βάθη, αν τους επιβληθεί από τα media.

Μάλιστα, η ιδέα που προβάλλεται (από δικούς μας ανθρώπους) είναι οτι το επίπεδο της Eurovision ανεβαίνει, ενώ στην πραγματικότητα γίνεται όλο και χειρότερο! – το γεγονός ότι οι άνθρωποι συμμερίζονται αυτοί την άποψη δείχνει καθαρά ότι η πλύση εγκεφάλου πετυχαίνει, άρα η πόρτα είναι ανοιχτή προειδοποιεί ολοκληρώνοντας.

"…ξέρω βεβαίως, αν και όχι συγκεριμένα, ότι οι ίδιες τακτικές εφαρμόζονται σε όλο το φάσμα της μουσικής βιομηχανίας με διάφορους τρόπους. Η μουσική, βλέπετε, μιλάει στην καρδιά των ανθρώπων και θα είστε πραγματικά αφελείς αν πιστεύετε ότι θα αφεθεί ανεξέλεγκτη…."

Προφανώς και η απίστευτη αυτή συνέντευξη δεν έτυχε προβολής στην τηλεόραση ούτε σε άλλα επίσημα media σε καμμία χώρα της Ευρώπης. Διάψευση δεν υπήρξε, άλλά πως και από πού να έρθει έτσι κι αλλιώς, αφού ποτέ δεν μάθαμε ποιοι απαρτίζουν την κεντρική ευρωπαϊκή διοίκηση του θεσμού της Eurovision. Τα μόνα σχόλια πάνω σε αυτό το θέμα ήρθαν από ανεπίσημους κύκλους και έκαναν λόγο για "γραφικούς συνομωσιολόγους που δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε μαζί τους".

Εξάλλου να σημειώσουμε, ότι οι δημιουργοί της ίδιας σειρας ντοκυμαντέρ έχουν κατά καιρούς παρουσιάσει και προασπιστεί κάποιες από τις πιο εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας, όπως ότι η κατάρρευση των δίδυμων πύργων ενορχηστρώθηκε από την Αμερικανική κυβέρνηση και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν διέμενε στην βίλα του προέδρου Μπους, ή ακόμα ότι Ιλουμινάτι ελέγχουν τον κόσμο μεσω της ροής χρήματος από τις τράπεζες και θα χρησιμοποιήσουν μικροτσιπ για να ελέγξουν τον παγκόσμιο υπερ-πληθυσμό! Λογικό επόμενο, η σοβαρότητα των λόγων τους να αμφισβητείται.

Τα τελικά συμπεράσματα δικά σας!ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου