Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΜΕ ΑΚΟΡΟ




Ο άκορος φυτρώνει γύρω από λίμνες και ποτάμια. Η ρίζα του χρησιμοποιείται ευρέως στη φαρμακευτική, ενώ το αιθέριο έλαιο που βγαίνει από αυτήν, έχει αντιβιοτικές ιδιότητες. Επίσης, το βάµµα του διαλυμένο σε νερό, μπορεί να φανεί ευεργετικό στην αντιμετώπιση της ουλίτιδας. Το αρωματικό αυτό καλάμι, θεωρείται τονωτικό, χωνευτικό και διουρητικό.

Επίσης, πιστεύεται ότι είναι καταπραϋντικό, γεγονός που το καθιστά
.. ΠΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ? Σου άρεσε??? Δείξτο στους φίλους σου
,................................................................... .........................................................................................
  ωφέλιμο σε περίπτωση που βρισκόμαστε σε ένταση, αλλά και ότι ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο, τους ρευµατισµούς και τους πόνους της αρθρίτιδας.

Επιπλέον, η ρίζα του άκορου, συχνά τρώγεται ζαχαρωμένη, για να µαλακώσει το βήχα. Μασώντας την ρίζα του άκορου, καταπολεμάμε επίσης, ερεθισμούς του βλεννώδους χιτώνα του στόματος.
Καθαρίζει τη φωνή.
Υποστηρίζει τον καπνιστή να απαλλαγεί από το κάπνισμα, αφού όταν ο καπνιστής μασάει την ρίζα του άκορου, προκαλείται αναγούλα όταν καπνίζει.
Χρησιμοποιείται ακόμη ο άκορος, κατά τής δυσπεψίας, κατά του εμετού, κατά των διαλειπόντων πυρετών και ως αιμοστατικός στις περιπτώσεις αιμορραγίας από αποβολή.
Έχει ακόμη την ιδιότητα να διατηρεί τις γούνες.
Διατηρείται σε γυάλινο δοχείο κλεισμένο καλά, ώστε να μη χάσει το άρωμα και τη γεύση του.
Φτιάξτε ένα τονωτικό αφέψημα από άκορο βράζοντας 50 γραµµάρια από τη ρίζα του σε ένα λίτρο νερό για τρία λεπτά. Αφήστε 10-15 λεπτά να κρυώσει, σουρώστε και πίνετε μια κουταλιά της σούπας ανά διαστήματα μέσα στην ημέρα.






http://votanakaiaromatika.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου