Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Βρέθηκε αστρονομικός χάρτης με ΕΨΙΛΟΝ ηλικίας 100.000 ετών [Εικόνες]


vrethike astronomikos xartis me epsilon ilikias 100000 eton 0Ερευνητές, στην προσπάθειά τους να αποδείξουν και να αποκαλύψουν τα μυστικά της Πυραμίδας της Βοσνίας, βρέθηκαν μπροστά σε κάτι που άφησε άπαντες άφωνους.


vrethike astronomikos xartis me epsilon ilikias 100000 eton 1


Ο Semir Osmanagich και η ομάδα του εργάζονται πάνω στην απόδειξη των πυραμιδικών συμπλεγμάτων στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Βρέθηκαν μπροστά σε ένα βράχο που βρήκαν στο, Ravne Tunnels στο Visoko και, επάνω του, είχε κάποια αινιγματικά σχέδια.

Μετά από δύο χρόνια έρευνας κατάφεραν να αποκωδικοποιήσει τα σύμβολα και κατέλληξαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για έναν αστρονομικό χάρτη.
vrethike astronomikos xartis me epsilon ilikias 100000 eton 2
Η πέτρα διαιρείται σε τέσσερα τεταρτημόρια από δύο τεμνόμενες γραμμές. Προσέξτε το σημείο αφετηρίας των δύο γραμμών στο κάτω μέρος της πέτρας, από όπου ήθελαν να αναπαράγουν την ουράνια σφαίρα ως εξής: η κατακόρυφη γραμμή είναι το Ουράνιο Πλάτος, ενώ η οριζόντια γραμμή είναι το Ουράνιο Μήκος.
vrethike astronomikos xartis me epsilon ilikias 100000 eton 3
Η κόκκινη γραμμή στον πέτρινο χάρτη, σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα, έδωσε στους ερευνητές την δυνατότητα να διαπιστώσουν πότε, παρατηρήθηκε ο ουρανός και, κατά συνέπεια, πότε χαράχθηκε η πέτρα.

Επάνω στον χάρτη διακρίνονται ο Σείριος, ο Μονόκερος, ο Ωρίωνας και το Τόξο του Ωρίωνα, ο Ταύρος, οι Ιχθείς και ένα μέρος του Κήτους.
vrethike astronomikos xartis me epsilon ilikias 100000 eton 4

Στο αριστερό τεταρτημόριο υπάρχει ένα αρχετυπικό σύμβολο που προβλημάτισε πολύ τους ερευνητές. Υπάρχει το γράμμα "Ε", το οποίο εμφανίζεται τρεις φορές διαδοχικά.

Το σύμβολο αυτό κρύβει μέσα του την "έννοια της Ζωής", μας λένε. Υποθέτουν πως οι διαδοχικές εμφανίσεις υποδηλώνουν τρεις διαφορετικές θέσεις του Ήλιου καθώς διασχίζει την εκλειπτική.

Σε συνδυασμό με την Σελήνη, δείχνουν μία πιθανή Έκλειψη Ηλίου.
vrethike astronomikos xartis me epsilon ilikias 100000 eton 5
Αφού κατάφεραν να "διαβάσουν" τα σημάδια, τα τοποθέτησαν στον υπολογιστή και στο πρόγραμμα Starry Night Pro. Τότε, είδαν πως ήταν ο ουρανό τότε, όπως φαινόταν από το Visoko. Σύμφωνα με όλα αυτά, το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό.

Ο πέτρινος χάρτης έδειχνε τον ουρανό όπως ήταν το 88.272 π.Χ. ! ! !

Στην περίπτωση αυτή μπορεί να υπάρχουν τα εξης σφάλματα.

Α) Αν ο άξονας της Γης ήταν διαφοερτικός, τότε η ημερομηνία που έβγαλε το πρόγραμμα είναι από υπερβολική έως λάθος.

Β) Το Viroko, το μέρος όπου βρέθηκε, να μην ήταν το μέρος όπου παρατηρήθηκε ο ουρανός.

Όμως, οι ερευνητές πιστεύουν πως ο πετρογλυφικός χάρτης ξεπερνάει τα 100.000 χρόνια.

Ακόμα κι αν οι ημερομηνίες είναι περίπου σωστές, με κάποια απόκλειση της τάξεως των 10 ή 20.000 χρόνων...

Ποιός έδωσε στους κατοίκους εκεί στο Visoko, το Ελληνικό σύμβολο-γράμμα Ε -και, ποιά είναι η σχέση της "έννοιας της ζωής" με τον συμβολισμό στο Δελφικό Έψιλον, όπως περιγράφεται από τον Πλάτωνα που, ανάμεσα σε πολλές άλλες δίνεται και η έννοια της Φύσης, δηλαδή της Ζωής;

Πηγή: diadrastika.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου