ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ...
ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΟΥ ΤΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΔΡ. ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟ 1998 ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ. ΕΚΕΙ ΚΑΛΕΣΕ ΙΑΠΩΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΑΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΥΡΕΤΡΑ 11.000.000 ΕΤΩΝ - ΤΡΙΓΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΤΡΟΦΟΡΜΗΣ.
Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΓIΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΠΑΧΑΛΟ...
....Οι επιστήμονες τοποθετούν χρονικά πολλά αρχαιολογικά ερείπια που αποκαλύφθηκαν στις Μυκήνες, στην Τίρυνθα και αλλού περί το 1600-1100 π. Χ.,
περίοδος που προσδιορίζεται ως Μυκηναϊκή εποχή. Όμως, οι μαρτυρίες πάνω στις οποίες βασίζεται αυτή η χρονική περίοδος δεν είναι ασφαλής. Δεν διαθέτουμε καταγραφές μιας συγκεκριμένης χρονολόγησης ή καταλόγους βασιλέων ή δυναστειών με καταγεγραμμένη τη διάρκεια της βασιλείας τους από όπου θα μπορούσαμε να αντλήσουμε ένα σύστημα χρονολόγησης. Η χρονολόγηση δια του ραδιοάνθρακα βοηθάει τους αρχαιολόγους να χρονολογούν ευρήματα όχι αρχαιότερα των 40.000 ετών, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα ως προς την εύρεση κατάλληλων δειγμάτων και την ακρίβεια αυτής της ίδιας της μεθόδου που έχει περιθώριο λάθους συν-πλην 40- 150 χρόνια.
Ένα άλλο ζήτημα είναι η ποικιλία αναλογίας άνθρακα -14 κατά την παραγωγή και αποσύνθεση την οποία ποικιλία οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να αντισταθμίσουν χρησιμοποιώντας άλλες μεθόδους επανεκτίμησης των χρονολογήσεων με βάση τον άνθρακα -14.
Οι αρχαιολόγοι επίσης προσπαθούν να ξεπεράσουν αυτά τα προβλήματα χρονολόγησης συγκρίνοντας και συνδυάζοντας ορισμένα Μυκηναϊκά πήλινα σκεύη με παρόμοια ευρήματα ή απεικονίσεις ταφικών παραστάσεων της Αιγύπτου ή Μεσοποταμίας που θεωρούν ότι μπορούν να χρονολογηθούν επακριβώς. Τα δείγματα, όμως, πάνω στα οποία βασίζουν τα συμπεράσματά τους είναι ελάχιστα και αποδεικνύουν μόνο ότι ένα ορισμένο είδος πήλινων σκευών υπήρχε κατά μια συγκεκριμένη περίοδο, παραγνωρίζοντας ότι θα μπορούσε να είχε υπάρξει και πολύ νωρίτερα. Αυτές οι παρατηρήσεις πρέπει να μας κάνουν προσεκτικούς στο να θεωρούμε ότι οι χρονολογήσεις των αρχαιολόγων βασίζονται σε αδιάψευστες μαρτυρίες.
Από το περιοδικό «Sunrise», Ιούνιος/ Ιούλιος και Αύγουστος/ Σεπτέμβριος 2005
Xαρτης που δείχνει την Ανταρκτική ...ως δυο νησιά
O Philip Bauche ήταν γεωγράφος του 18ου αιώνα που ζωγράφισε ένα χάρτη της Ανταρκτικής, μόνο που την εμφανίζει ως 2 ξεχωριστά κομμάτια γης με λεπτομερείς ακτογραμμές. Για πολλά χρόνια ο χάρτης θεωρούταν λανθασμένος. Το 1958 όμως διεξάχθηκε στην Ανταρκτικη μια σεισμική έρευνα η οποία έδειξε ότι στην πραγματικότητα η Ανταρκτικη αποτελείται από 2 διαφορετικά νησιά καλυμμένα με ένα παχύ στρώμα πάγου με αποτέλεσμα να φαίνονται ως ένα ενιαίο.
Και όχι μόνο αυτό.
Η γενική τοπογραφία της περιοχής κάτω από τους πάγους ταιριάζει με αυτήν που απεικονίζεται στον χάρτη του Βauche.
Πως όμως συνέβη κατι τέτοιο;
Ο χάρτης αυτός δείχνει ότι ο Βauche είχε στην κατοχή του έναν ακριβή χάρτη της περιοχής της Ανταρκτικής 100 χρόνια πριν ανακαλυφθεί και μάλιστα χωρίς πάγο. Κάποιοι γεωλόγοι πιστεύουν ότι η τελευταία φορά που η Ανταρκτική ήταν σε κατάσταση χωρίς πάγους ήταν εκατομμύρια χρόνια πριν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου