Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ρομπότ βγαλμένο απευθείας από τα βιντεοπαιχνίδια (VIDEO) Δ




Θα διατίθεται προς πώληση στο ευρύ κοινό!

Το όνειρο κάθε λάτρη των βιντεοπαιχνιδιών και της επιστημονικής φαντασίας, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, μια ομάδα Ιαπώνων μηχανικών κατασκεύασε και έβγαλε στην αγορά το πρώτο χειροκίνητο ρομπότ, το οποίο αντί για «εγκέφαλο» θα περιέχει έναν… άνθρωπο!


Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το καινοτομικό σύστημα χειρισμού. Συγκεκριμένα, όταν ο χειριστής περπατάει, κινείται και το ρομπότ των 4.500 κιλών, ενώ όταν κουνάει τα χέρια του, το ίδιο κάνει και το ρομπότ.

Το «Vaudeville», όπως ονομάστηκε, δεν αποτελεί έργο ενός εργαστηρίου ρομποτικής, αλλά την αφοσιωμένη υλοποίηση των ονείρων και του πάθους μιας ομάδας σινεφίλ.

Η «Suidobashi Heavy Industry», όπως αυτοονομάζεται η ομάδα, σκοπεύει να προωθήσει το έργο της σε μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό, και ήδη έχει βγάλει στην αγορά το πρώτο της μοντέλο.

Με τη βοήθεια του Kinect της Microsoft, το σύστημα εντοπίζει τις κινήσεις της κεφαλής και του σώματος του χειριστή, για να βεβαιωθεί ότι ο μηχανισμός ακολουθεί ακριβώς τις ίδιες. Μέσω ενός smartphone, η ερμηνεία των κινήσεων και οι εντολές στέλνονται στους «μύες» του μηχανισμού.
.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου