Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Αστεροειδής σε απόσταση «αναπνοής» από τη Γη στις 14 Σεπτεμβρίου του 2012

Ένας σχετικά μεγάλος αστεροειδής ,που ανακαλύφθηκε στις 26 Αυγούστου, θα πετάξει πέρα από το σύστημα Γης-Σελήνης στις 14 Σεπτέμβρη μόνο σε 2.800.000 χιλιόμετρα (7,4 σεληνιακές μονάδες) μακριά.Πρόκειται για τον 2012 QG42 που είναι περίπου όσο τρία γήπεδα ποδοσφαίρου και μας έρχεται ακριβώς πέρα από την τροχιά του Άρη. Οι αστρονόμοι που παρακολουθούν τώρα τον διαστημικό βράχο μας λένε ότι λάμπει έντονα ως ένα αστέρι 15ου μεγέθους.


Ο επικίνδυνος αυτός αστεροειδής 2012 QG42 ανακαλύφθηκε από τον Catalina Sky Survey στην Αριζόνα και από ένα τηλεσκόπιο στην Ιταλία που συνέβαλαν στην επιβεβαίωση του.Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του θα είναι σχετικά φωτεινός για να φανεί  με μεσαίου μεγέθους τηλεσκόπια. Θα δείξει μια αρκετά γρήγορη κίνηση, σε όλη την φαινομενική κίνηση των αστεριών, ενώ η ταχύτητά του σε σχέση με τη Γη, θα είναι από 11 km / s.

Τα 2,8 εκατομμύρια χιλιόμετρα που θα μας χωρίζουν θα είναι σίγουρα μια ασφαλή απόσταση,και έτσι δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα ανησυχητικό για αυτή τη συνάντηση, θα είναι πολύ καλά ορατός για αρκετές ημέρες, οπότε θα είναι μια ωραία ευκαιρία για τους παρατηρητές να εντοπίσουν ένα αντικείμενο κοντά στη Γη.

Μπορούμε να δούμε δωρεάν, σε απευθείας σύνδεση την εκδήλωση, που δείχνει τον αστεροειδή σε πραγματικό χρόνο, μέσω των γνωστών τεχνολογικών μέσων. Η ζωντανή εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 12 Σεπτέμβρη στις 22:00 UT  WebTV . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου