Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Ο γηραιότερος άνθρωπος έζησε 257 χρόνια!




Γράφει ο ανεξήγητος.Το 1933, στη στήλη νεκρολογιών του περιοδικού Time και New York Times ανέφεραν ότι στην ηλικία των 257 ετών(!) πέθανε ο Li Ching-Yun, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πολύ μακριάς ζωής του είχε θάψει 23 συζύγους και 180 διαδόχους.

Το μυστικό της νεότητας του Li Ching-Yuen έγκειται στο γεγονός ότι κρατούσε πάντα σε ειρήνη το μυαλό και η διατροφή του αποτελούταν από ρύζι και το κρασί. Σχετικά με την παιδική ηλικία και την εφηβεία του Li Ching-Yun λίγα είναι γνωστά. Είναι γνωστό ότι
γεννήθηκε στην επαρχία Σιτσουάν στην Κίνα, όπου και έζησε μέχρι το θάνατό του. Από την ηλικία των 10 ο Ching-Yun ήταν αρκετά μορφωμένος και είχε επισκεφθεί ήδη το Kang Su, Shaanxi, το Θιβέτ, Annam,το Σιάμ και τη Μαντζουρία, όπου συνέλεγε διάφορα βότανα. Στη συνέχεια, η ιστορία της ζωής του χάθηκε ...

Στην ηλικία των 256 χρόνων ο Lee ήταν αρκετά ακμαίος και έμοιαζε με ένα τυπικό 60χρονο άντρα.Το γεγονός αυτό θέτει υπό αμφισβήτηση την ηλικία του. Σύμφωνα με τα ίδια τα λόγια του Lee για τον εαυτό του, γεννήθηκε το 1736 και έζησε για 197 χρόνια. Ωστόσο, το 1930, ο Wu Chung-shin, καθηγητής και πρύτανης του Πανεπιστημίου Minkuo, βρήκε αρχεία που δείχνουν ότι ο Lee γεννήθηκε το 1677, και ότι αυτοκράτορας της κινεζικής κυβέρνησης τον συνεχάρη για τα 150 έτη και 200 χρόνια ζωής του.
Ίσως ο Λί να ξέχασε τη μέρα γέννησής του  ή απλώς ήταν διαφορετικός Li Ching-Yun. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο γηραιότερος άνθρωπος στο έδαφος θεωρούταν η Ζαν-Louise Kalman, της οποίας η ηλικία θεωρήθηκε πρωτοφανής -πέθανε 122 χρονών. Έζησε στη Γαλλία και πέθανε το 1997. Αυτό σημαίνει ότι, εάν τα αρχεία που βρέθηκαν από τον Wu Chang-Sheen είναι σωστά, τότε η ηλικία του Li Ching-Yun υπερβαίνει τα επίσημο καταγεγραμμένο ρεκόρ της Γαλλίδας  περισσότερα από 130 χρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου