Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Χειροπέδες από το μέλλον





Χειροπέδες οι οποίες θα μπορούσαν να κάνουν ηλεκτροσόκ, ή και ένεση ηρεμιστικών για τους ανθρώπους που τις φορούν κατά την σύλληψη τους θα μπορούσε να είναι το μέλλον της επιβολής του νόμου. Μία εταιρεία των ΗΠΑ έκανε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αυτή τη συσκευή.

Η Scottsdale LLC έκανε την αίτηση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ευρεσιτεχνίας.

Το σύστημα με τις χειροπέδες θα φέρει βιομετρικούς αισθητήρες και κάμερες για να
επιβλέπει την κατάσταση, την υγεία και την τοποθεσία του προσώπου που τις φορά.

Θα είναι σε θέση να παραδώσει ισχυρό ηλεκτροσόκ στους κρατουμένους - μετά από ένα προειδοποιητικό φως ή θόρυβο προκειμένου να τον συγκρατήσει χωρίς φυσικά την παρέμβαση άλλου προσώπου.

Το σύστημα θα μπορούσε θεωρητικά να ανιχνεύσει έναν κρατούμενο που μεταφέρθηκε έξω από μια προκαθορισμένη ζώνη, και έτσι δεν θα είναι σε θέση να πάει μακριά.


Εναλλακτικά, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να "κρατήσει έξω" έναν χρήστη αν περάσει ένα ορισμένο όριο και μπει σε μια περιορισμένη περιοχή.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας επίσης αναφέρει για το πώς οι χειροπέδες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να παραδώσουν ουσίες - συγκεκριμένα:

"Ένα υγρό, ένα αέριο, μία χρωστική ουσία, ένα ερεθιστικό, ένα φάρμακο, ένα ηρεμιστικό, ένα διαδερμικό φάρμακο ή διαδερμικούς ενισχυτές όπως διμεθυλοσουλφοξείδιο, ένα υποστήριγμα χημικό, μια παραλυτική ουσία, ένα φάρμακο, ή και συνδυασμούς αυτών."

Οι ουσίες θα πρέπει να εγχέεονται μέσω βελονών ή μέσω ενός συστήματος εγχύσεως αερίου.

Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ακινητοποίηση οποιοδήποτε επιθυμητού στόχου αναφέρει η ευρεσιτεχνία.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιλαμβάνει μια φωτογραφία που από ότι φαίνεται είναι ένα πρωτότυπο από τις χειροπέδες, προφανώς αποδεικνύει ότι αυτό δεν είναι μόνο θεωρητικό.

Καμία υπηρεσία επιβολής του νόμου (ή οποιοσδήποτε άλλος) έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να χρησιμοποιήσει αυτό το σύστημα...μέχρι τώρα



http://www.apocalypsejohn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου