Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Πραγματοποιήση πυρηνικής δοκιμής στη Νεβάδα





7 Δεκεμβρίου - Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν πυρηνική δοκιμή σε έναν υπόγειο χώρο στη Νεβάδα για να μελετηθεί η συμπεριφορά των πυρηνικών υλικών χωρίς σχάση.

Η δοκιμή, η οποία έλαβε χώρα την Τετάρτη και βαφτίστηκε «Πολυδεύκης», είχε ως σκοπό τη συλλογή επιστημονικών δεδομένων, όπως "να πάρει σημαντικές πληροφορίες για τη διατήρηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των "εθνικών πυρηνικών όπλων", δήλωσε η Διοίκηση για Εθνικής Πυρηνικής Ασφάλειας του Υπουργείου Ενέργειας (NNSA).



"Υποκρίσιμα πειράματα που μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε ασφαλείς και αποτελεσματικές μεθόδους χωρίς τη διεξαγωγή υπόγειων δοκιμων", δήλωσε ο διαχειριστής της NNSA Thomas D'Agostino. "Πειράματα όπως αυτό με την βοήθεια του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται στον τομέα της πυρηνικής ασφάλειας", πρόσθεσε.

Ο «Πολυδεύκης» είναι η 27η υποκρίσιμη δοκιμή που διενεργήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δοκιμές αυτές δεν ενέχουν κίνδυνο να προκαλέσουν μια αλυσιδωτή αντίδραση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πυρηνική έκρηξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου