Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

0 Γίνε και σύ υποφήφιος για το ταξίδι στον Άρη!





Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.
Ένας ιδιωτικός οργανισμός ξεκίνησε  ανοικτή πρόσκληση για εθελοντές για το ταξίδι στον Άρη στα πλαίσια του προγράμματος Mars One. Πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό είναι ένα αστείο, αλλά οι εκπρόσωποι του οργανισμού μιλούν κάθε άλλο παρά στα αστεία.Πρόκειται πραγματικά να προσγειώσουν τον πρώτο άνθρωπο στον Άρη μέχρι το
2023.



Φυσικά, δεν θα τους πάρουν όλους μαζί.. Βασικές απαιτήσεις είναι η ηλικία του ατόμου να είναι άνω των 18 ετών και αυτός πρέπει να είναι σωματικά και ψυχικά υγιής.Η μόρφωση δεν είναι υποχρεωτική αλλά οι μορφωμένοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Η επιλογή θα γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2013. Η οργάνωση θα αναλάβει τη φροντίδα της υγείας των υποψηφίων και αυτοί με τη σειρά τους θα πρέπει να αποδείξουν τις ικανότητές τους, όπως η εύκολη και γρήγορη προσαρμογή σε δύσκολες συνθήκες και η ικανότητα να οικοδομούν καλές σχέσεις με τους συνανθρώπους τους. Χρειάζεται πολλή υπομονή, γιατί η εκπαιδευτική διαδικασία θα πάρει  περίπου 8 χρόνια.

Παρ 'όλα αυτά, οι εθελοντές θα πρέπει να συμβιβαστούν με την τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό: ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή  για τον Άρη.Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ξαναεπιστρέψουν στη Γη. Στον Άρη θα ζουν σε κτίρια, τα οποία θα κατασκευαστούν στη Γη. Η πρώτη αποστολή με τον εξοπλισμό της στέγασης σχεδιάζεται να σταλεί το 2016.

Από πού όμως θα προέλθει η χρηματοδότηση; Το τελευταίο στάδιο της επιλογής θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση. Εκτός από τα καθιερωμένα θα υπάρχει και ένα ξεχωριστό θέαμα reality-show της αποστολής.Με αυτό τον τρόπο η οργάνωση σχεδιάζει να καλύψει όλα τα χρηματοοικονομικά έξοδα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της αποστολής.

Φυσικά, πρόβλημα από έλλειψη υποψηφίων δεν υπάρχει.Ακόμη και πριν από την επίσημη έναρξη της επιλογής για το ταξίδι στον Άρη στην αποστολή Mars One.Η οργανώτρια εταιρία είχε ήδη λάβει χιλιάδες επιστολές από ανθρώπους που θέλουν να γίνουν οι πρώτοι άνθρωποι που θα πατήσουν στον Άρη. Αν θέλετε να γίνεται εθελοντής, μπορείτε επίσης να στείλετε την επιστολή σας στην οργάνωση. Αλλά πρώτα πάρτε το σοβαρά, όχι επιπόλαια, γιατί δεν υπάρχει επιστροφή.
www.anexigita.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου