Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Μόρα: Η Δαιμονική Σκιά και οι σικιάνθρωποι


Μόρα: Η Δαιμονική Σκιά και οι σικιάνθρωποι


Σε μία τέτοια “αστρική επίθεση” όπως ονομάζεται,

το άτομο παραλύει εντελώς και είναι αβοήθητος στις ορέξεις της δαιμονικής σκιάς. Όμως τι είναι αυτό το δαιμονικό πλάσμα που αποκαλούμε Μόρα; Υπάρχει στ’αλήθεια; Και αν ναι, γιατί επιτίθεται και
ποιές είναι οι σκοτεινές προθέσεις της;

Η Δαιμονική Μόρα στην Παράδοση

Για το Μυστήριο της Μόρας που ονομάζεται και στη Λαογραφία ως Βραχνάς, έχουν μιλήσει πολλοί ερευνητές του Παραφυσικού στο Εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα, όπως ο Γ.ιωαννίδης και ο Γιώργος Μπαλάνος που την Ονόμασε Έρπουσα Σκιά. Η Μόρα εμφανίζεται κυρίως στην Λαογραφία και την παράδοση που διαθέτουν οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Η προέλευση της Λέξης Μόρα είναι Σλάβικη και η μετάφρασή της σημαίνει Ερωμένη, και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η σκοτεινή σκιά που επιτίθεται τις νύχτες σε όσους κοιμούνται, συνδέθηκε στο παρελθόν με τα πλάσματα ίνκουμπι και σούκουμπι, που είναι αστρικά βαμπίρ που μέσα από αστρικές σεξουαλικές πράξεις ρουφούν την ενέργεια των ονειρευτών.

Οι ρίζες του ονόματος της Μόρας όμως συνδέονται και με το μυθολογικό αρχαίο τέρας Μορμώ ή Λάμια, με το οποίο τρόμαζαν τα παιδιά οι αρχαίοι αφού σύμφωνα με τον μύθο παραμόνευε στο σκοτάδι για να τα αρπάξει. Φυσικά το αρχετυπικό μοτίβο αυτού του σκιερού πλάσματος που καραδοκέι στα σκοτάδια εμφανίζεται σε όλες τις παραδόσεις του κόσμου με διαφορετικά ονόματα, ενώ σχετίζεται με το βρετανικό Nightmare,που μιλά για την Βαλκανική Μόρα. Μία άλλη εκδοχή συνδέει την Μόρα με την Λίλιθ, η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα του Αδάμ που εξορίστηκε από τον Παράδεισο και έγινε ο υπέρτατος Δαίμονας του Σκότους, ενώ μία άλλη προσέγγιση στο φαινόμενο της Μόρας, αναφέρει πως το σκιερό πλάσμα είναι Ψυχικός Βρυκόλακας ή μία σκεπτομορφή που δημιουργείται από την ισχυρή σκέψη κάποιου άλλου που την στέλνει στον ύπνο μας για να μας τρομοκρατήσει! Το χαρακτηριστικό κοινό σημείο στις εμφανίσεις της Μόρας,είναι πως όλοι όσοι το έχουν βιώσει μιλούν για μία τρομερή και ανυπόφορη εμπειρία.

Οι εμφανίσεις της Σκιερής Μόρας

Πως εμφανίζεται η Μόρα σε όσους επιτίθεται κατά την διάρκεια της νύχτας; Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά της τρομερής αστρικής επίθεσής της;

 Η Μόρα εμφανίζεται σαν μία σκιά στην άκρη του κρεβατιού την ώρα που κοιμάσαι, ή κάθεται στο στέρνο του ανθρώπου που στέκει ανήμπορος να κάνει το οτιδήποτε . Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αναφέρει πως την έχουν δει να εισχωρεί μέσα από τοιίχους ενώ αναφέρουν πως η αίσθησή της είναι τριχωτή, ενώ πολλοί παρατηρούν έντονα κόκκινα μάτια που κοιτούν μέσα από την σκιερή σιλουέτα του πλάσματος.Πολλοί έχουν αναφέρει μάλιστα πως η Μόρα τους έχει μιλήσει χωρίς όμως να τους εμφανιστεί, και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι αναφορές μιλούν για μία απειλητική και δυσάρεστη φωνή. Κατά την διάρκεια της επίθεσης η σκιερή φιγούρα στέκεται στο στέρνο του ατόμου, το οποίο αδυνατεί να αναπνεύσει ή να μιλήσει, ενώ αυτόματα διακατέχεται από το αίσθημα του τρόμου.


Σε αυτή τη φάση το άτομο έχει αίσθηση του περιβάλλοντος και συνείδηση του τι συμβαίνει γύρω του όμως δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τίποτα. Η Επίθεση της Μόρας διαρκεί σύμφωνα με τις καταγραφές και τις αναφορές από μερικά λεπτά έως και πάνω από μισή ώρα σε ακραίες περιπτώσεις. Οι τρομερές περιγραφές της σκιερής φιγούρας μιλούν για μία αίσθηση πως κάποιος εισχωρεί στο δωμάτιο, ενώ οι σκιές στους τοίχους μετακινούνται και ζωντανεύουν παίρνοντας την μορφή της Γριάς Μόρας.

 Η Επιστημονική εξήγηση για την Μόρα

Όπως είναι λογικό η επιστήμη μπορεί να δώσει μία εξήγηση στο αλλόκοτο φαινόμενο των σκιανθρώπων και της Μόρας που όπως είχαμε αναφέρει και σε σχετικό προηγούμενο άρθρο, ονομάζεται Υπνική Παράλυση. Οι ειδικοί στα θέματα ύπνου υποστηρίζουν ότι η υπνική παράλυση είναι απλά ένα σημάδι ότι το σώμα δεν περνάει ομαλά μέσα από τα επιμέρους στάδια του ύπνου. Η Υπνική παράλυση περιέχει όλα τα παράξενα και τρομακτικά χαρακτηριστικά της Μόρας και Αυτό συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος και όλο το σώμα δεν “συγχρονίζονται” στον τρόπο που μεταβαίνουν από την μία φάση ύπνου στην επόμενη. Κατά τη διάρκεια αυτών των μεταβάσεων, ενδέχεται να μην μπορεί να κινηθεί, ή να μιλήσει από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι και μερικά λεπτά. Μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να αισθάνονται πίεση στο σώμα τους, ή μια αίσθηση πνιγμού. Η υπνική παράλυση μπορεί να συνοδεύει άλλες διαταραχές του ύπνου, όπως η ναρκοληψία, η οποία είναι μια μια ακατανίκητη ανάγκη για ύπνο, που προκαλείται από ένα πρόβλημα με την ικανότητα του εγκεφάλου να ρυθμίζει τον ύπνο.

Η Υπνική παράλυση συμβαίνει συνήθως είτε την στιγμή που μας παίρνει ο ύπνος, ένα στάδιο που ονομάζεται υπναγωγικό, και αυτή η παράλυση λέγεται προυπνική παράλυση ύπνου, είτε όταν ξυπνάμε από τον ύπνο, ένα στάδιο που ονομάζεται υπνοπομπικό, και η παράλυση αυτή λέγεται μεταυπνική υπνική παράλυση. Οι μελέτες μάλιστα αναφέρουν πως περίπου το 40% των ανθρώπων μπορεί να βιώσει τουλάχιστον ένα περιστατικό στην διάρκεια της ζωής του αφού Είναι μια σχετικά κοινή κατάσταση που παρατηρείται συνήθως στα εφηβικά χρόνια.

Τι συμβαίνει τελικά;

Αν και τα τρομερά φαινόμενα όπως αυτό της Μόρας μπορούν να εξηγηθούν επιστημονικά, πάντα θα κρύβουν το μυστήριο μέσα τους, αφού από τα βάθη της αρχαιότητας τέτοιες σκιερές φιγούρες εμφανίζονται για να επιφέρουν τον τρόμο σε όσους αγγίζουν.

 Και όσο και αν προσπαθούμε να εκλογικεύσουμε αυτές τις εμφανίσεις,οντότητες σαν τα ψυχικά βαμπίρ, τη Μόρα και τους Σκιανθρώπους θα ζωντανεύουν μέσα από το συλλογικό ασυνείδητο, που κοιτάει τρομαγμένο το σκοτάδι με την περιφερειακή του όραση.γιατί τα πιο παράξενα πράγματα, εμφανίζονται πάντα στην άκρη του ματιού.εκεί αποκαλύπτονται κόσμοι και πλάσματα που κρύβονται στο πιο βαθύ σκοτάδι.

Από Mindhack
http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου