Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Απαγορεύθηκαν τα αντιγριπικά εμβόλια της Novartis




Η χρήση δύο αντιγριπικών εμβολίων του ελβετικού ομίλου Novartis απαγορεύτηκε προσωρινά σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες εξαιτίας της ανησυχίας για την ασφάλειά τους, επιβεβαίωσε σήμερα στη Βέρνη η ελβετική υπηρεσία αδειοδότησης φαρμάκων Swissmedic.
Η Ελβετία, η Ιταλία και η Αυστρία σταμάτησαν τη χρήση των εμβολίων, τα οποία πωλούνται με


την εμπορική ονομασία Agrippal και Fluad.

"Οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι η ιταλική απαγόρευση κρίθηκε απαραίτητη ύστερα από τον εντοπισμό λευκών σωματιδίων μέσα στις σύριγγες", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Swissmedic και προσθέτει ότι τα σωματίδια μπορεί απλά να είναι ποσότητα του εμβολίου που δεν έχει διαλυθεί.

"Η Novartis επιβεβαίωσε ότι τα σωματίδια αυτά μπορούν να... εμφανιστούν στη διαδικασία παρασκευής του εμβολίου και είναι βέβαιη ότι δεν έχουν καμία επίδραση στην ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα του εμβολίου", ανακοίνωσε η εταιρεία που εδρεύει στην Ελβετία.

Χθες, το ιταλικό υπουργείο Υγείας και η Ιταλική Υπηρεσία Φαρμάκων (AIFA) αποφάσισαν πως είναι απαραίτητο να γίνουννέοι έλεγχοι σχετικά με την ποιότητα και την ασφάλεια των εμβολίων Aggripal, Fluad και Influpozzi, που θα μπορούσαν "να προκαλέσουν παρενέργειες και ανεπιθύμητες αντιδράσεις"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου