Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Φτιάξε θεραπευτική κρέμα καψαϊκίνης!!


κρέμα καψαϊκίνης 300x300 Φτιάξε θεραπευτική κρέμα καψαϊκίνης!!


Η κρέμα καψαϊκίνης που θα παρουσιάσω παρακάτω είναι μια αλοιφή που βασίζεται στη καυτερή πιπεριά. Είναι ένα πολύ δημοφιλές εναλλακτικό φάρμακο για τον τοπικό, μυικό ή και αρθριτικό πόνο. Η καψαϊκίνη, όπως διαβάσαμε στα άρθρα για το πιπέρι cayenne, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη ουσία για την ανακούφιση από τον πόνο και αποτελεί συστατικό σε πολλές φαρμακευτικές κρέμες του εμπορίου.

Η παρακάτω αλοιφή έχει το πλεονέκτημα οτί εσείς καθορίζετε τα συστατικά όπως και το πόσο δυνατή θα τη κάνετε. Ουσιαστικά φτιάχνουμε μια κηραλοιφή με προσθήκη καυτερής πιπεριάς.

Θα χρειαστείτε:1 κουταλιά της σούπας μελισσοκέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη καυτερού πιπεριού habañero
Παρασκευή:
Η διαδικασία είναι γνωστή. Λιώνουμε το μελισσοκέρι σε bain marie, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το πιπέρι ανακατεύοντας καλά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα καθαρό και αποστειρωμένο βαζάκι και το αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί. Διατηρείτε το στο ψυγείο για περισσότερη διάρκεια ζωής. Θα σας βγάλει ένα χειμώνα άνετα.

πόνοι 265x300 Φτιάξε θεραπευτική κρέμα καψαϊκίνης!!Σημειώσεις
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι αρκετά δυνατή. Το ιδανικότερο πιπέρι είναι το habañero, γιατί είναι πιο ψηλά στη κλίμακα Scoville και περιέχει περισσότερη καψαϊκίνη από τα υπόλοιπα. Αν δε μπορείτε να το βρείτε στην ελληνική αγορά χρησιμοποιήστε cayenne. Δοκιμάστε πρώτα την αλοιφή σε κάποιο σημείο του σώματος, μήπως δεν γίνει αρκετά δυνατή (ή το αντίθετο!) και χρειαστεί να βάλετε περισσότερο πιπέρι (ή να την αραιώσετε!).
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έλαιο άρνικας μαζί με το ελαιόλαδο, σε αναλογία 3:1, για επιπλέον ανακούφιση από τον πόνο. Εξάλλου το λάδι από άρνικα είναι εξειδικευμένο στους μυικούς πόνους.
Να μεταχειρίζεστε το πιπέρι με προσοχή και αν είναι δυνατόν με γάντια για να αποφύγετε το κάψιμο.
Δείτε: Πιπέρι καγιέν: Ένα θαυματουργό βότανο !

Το απόλυτο φάρμακο για να γλυτώσετε από καρδιοπάθειες, καρκίνο & έλκος στομάχου!

Λάδι Καγιέν – Παρασκευή και Χρήσεις!

Βάμμα Καγιέν για τόνωση, καρδιοπάθειες, δυσπεψίες και εγκεφαλικά!

Προφυλάξεις χρήσης
Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αλλεργικοί στη καψαϊκίνη. Αν είστε ένας από αυτούς μη δοκιμάσετε τη συγκεκριμένη αλοιφή.
Μη χρησιμοποιείτε την αλοιφή πάνω στο πρόσωπο, σε βλεννογόνους (γεννητικά όργανα, στόμα, μύτη) ή σε ανοικτές πληγές. Αποφύγετε κάθε επαφή με τα μάτια. Η καψαϊκίνη καίει και μπορεί να προκαλέσει θερμικό έγκαυμα στις ευαίσθητες περιοχές του σώματος.
Μη τη χρησιμοποιείτε σε καμιά περίπτωση πάνω σε παιδιά. Φυλάγετε τη μακριά τους.

Συχνά παρατηρείται ερυθρότητα και αίσθημα καύσου στο σημείο εφαρμογής μετά τη χρήση της αλοιφής. Αυτό το γεγονός οφείλεται στη δράση της καψαϊκίνη. Αν παρόλ` αυτά νιώσετε έντονο κάψιμο ή πόνο ξεπλύνετε τη κρέμα με κρύο νερό και αναζητήστε ιατρική συμβουλή.

Προειδοποίηση 300x273 Φτιάξε θεραπευτική κρέμα καψαϊκίνης!!Προειδοποίηση: Οι παραπάνω πληροφορίες είναι ενημερωτικού περιεχομένου. Ο συντάκτης του άρθρου δε φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα ή τραυματισμό προκύψει από τη κακή χρήση της αλοιφής ή των συστατικών της. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον ιατρό σας. oliviart-gr.blogspot.gr


Η ΣΕΛΊΔΑ ΈΧΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΌ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ.ΣΥΜΒΟΥΛΕΎΕΣΤΕ ΠΆΝΤΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΌ ΣΑΣ.
«Κάλλιον του θεραπεύειν, προλαμβάνειν!».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου