Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Φτιάξτε ροδόνερο ή όποιο άλλο ανθόνερο θέλετε στο σπίτι!


ροδόνερο Φτιάξτε ροδόνερο ή όποιο άλλο ανθόνερο θέλετε στο σπίτι!

7Το ροδόνερο είναι ένα φυτικό παρασκεύασμα ομορφιάς, εξαιρετικά ευεργετικό για λιπαρά δέρματα που είναι επιρρεπή σε σπυράκια και ακμή. Η αντισηπτική και αντιβακτηριδιακή του δράση βοηθά τους πόρους να ανοίξουν και καθαρίζει σε βάθος το δέρμα.
Eίναι ξακουστό για την ιδιότητα του να απαλύνει το δέρμα και να διώχνει την ένταση. Το παγωμένο ροδόνερο είναι ανακουφιστικό για εγκαύματα από τον ήλιο. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά το ξύρισμα για να ηρεμήσει τις ερεθισμένες περιοχές.
Εκτός από τα παραπάνω, το ροδόνερο έχει έντονη ενυδατική δράση στο δέρμα, είναι
δροσιστικό και ευεργετικό για τα ξηρά δέρματα. Τονώνει και συσφίγγει αφήνοντας το πρόσωπο να δείχνει λαμπερό και υγιές.

Το ροδόνερο είναι το αρχαιότερο καλλυντικό προϊόν και παράγεται από την απόσταξη ατμού από φρέσκα ροδοπέταλα. Φυσικά δεν περιέχει τεχνητά συστατικά. Αυτή είναι η ιδανική παρασκευή ροδόνερου, αλλά οι περισσότεροι δεν έχουμε αυτήν την δυνατότητα, οπότε με μία μικρή παραλλαγή μπορείτε πανεύκολα να το φτιάξετε μόνοι σας:

Φτιάξτε σπιτικό ροδόνερο

Χρησιμοποιήστε φρέσκα ροδοπέταλα που έχετε μαζέψει από τον κήπο.
Βάλτε τα ροδοπέταλα σε μία κατσαρόλα και προσθέστε αποσταγμένο νερό τόσο όσο να τα καλύψει.
Βάλτε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και ζεστάνετε (όχι βράσιμο) για περίπου 1 ώρα. Τα ροδοπέταλα θα μαλακώσουν και θα δείτε λάδι να ανεβαίνει στην επιφάνεια του νερού.
Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το παρασκεύασμα να κρυώσει.
Στραγγίστε τα ροδοπέταλα και συλλέξτε το ροδόνερο σε γυάλινο μπουκαλάκι.
Ένας άλλος τρόπος είναι ο εξής:
Γεμίζουμε ένα βάζο κατά το ήμιση με ροδοπέταλα, και το υπόλοιπο με νερό ή μερό και αλκοόλη. Αφήνουμε 2 εκατοστά περιθώριο από το στόμιο του βάζου. Αφήνουμε σε ηλιόλουστο σημείο ώστε να εκχυλιστούν τα συστατικά για 7 με 10 ημέρες και ανακινούμε καθημερινά. (Κάποιοι προτιμούν να το αφήνουν σε σκιερό μέρος. Ο ήλιος όμως, φέρεται να βοηθά τα συστατικά να εκχυλιστούν καλλίτερα και ταχύτερα.)
Μετά το πέρας των ημερών σουρώνουμε και βάζουμε το ροδόνερο σε νέο, καθαρό δοχείο. Διατηρείται στο ψυγείο για μερικές ημέρες.

Συντήρηση
Το ροδόνερο και γενικά τα ανθόνερα, δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής αν δεν περιέχουν αλκοόλη. Το αλκοόλ δρα ως συντηρητικό, τόσο για το άρωμα όσο και για την υγιεία του ανθόνερου, γι` αυτό και τα βάμματα έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια ζωής. Το ροδόνερο – ανθόνερο με σκέτο νερό θα αναπτύξει γρήγορα βακτήρια και μούχλα. Αν χρησιμοποιήσετε μόνον νερό φτιάξτε μικρή ποσότητα, συντηρήστε το μείγμα στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε το εντός 10 ημερών. Μπορείτε να φτιάξετε ροδόνερο – ανθόνερο χρησιμοποιώντας ίσες ποσότητες από νερό και αλκοόλη (π.χ. βότκα ή τσίπουρο) για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ουσιαστικά φτιάχνουμε ένα ελαφρύ βάμμα.

Χρήσεις Ροδόνερου

ροδόνερο1 Φτιάξτε ροδόνερο ή όποιο άλλο ανθόνερο θέλετε στο σπίτι!Θεραπεία ακμής και ερεθισμένου δέρματος
Θρέψη και ενυδατώση του δέρματος (μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν ενυδατική μετά το μπάνιο)
Μάσκα για τα μαλλιά
Χαλάρωση πρίν τον ύπνο
Τόνωση και σύσφιξη του προσώπου
Πρόληψη ρυτίδων
Να διατηρεί νεανική την επιδερμίδα
Να προλαμβάνει απο εγκαύματα
Καθαριστικό προσώπου (σε συνδιασμό με ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο)
Να δροσίζει και να ενυδατώνει τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού
Αντιμετώπιση μαύρων κύκλων
Προτάσεις για άλλα ανθόνερα:
Ανθόνερο μέντας: Είναι το πιο δροσιστικό από όλα και είναι must για την τσάντα της παραλίας.
Ανθόνερο νερολί και ροδόνερο: Είναι δραστικά και ενυδατώνουν το δέρμα. Κατάλληλα για χρήση στην θέση της τονοτικής λοσιόν.
Ανθόνερο λεβάντας: Δροσιστικό και καταπραϋντικό, είναι ιδανικό για τις ξηρές αλλά και τις περιοχές του δέρματος που έχουν καεί από τον ήλιο. Προσθέστε μερικές κουταλιές στο νερό που κάνετε μπάνιο το μωρό σας, ώστε βνα το ανακουφίσετε σε περίπτωση που πάσχει από νινίδα ή έκζεμα.
Ανθόνερο χαμομηλιού: Δεν υπάρχει καλλίτερο γιατρικό για τους μαύρους κύκλους και τα πρησμένα μάτια. Επίσης κατάλληλο για βρέφη με δερματοπάθειες.

Ροδόνερο θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και για την παρασκευή σαμπουάν και αφρόλουτρου που είδαμε προ ημερών:  Σαμπουάν και αφρόλουτρο, εύκολα και υγιεινά και Ξεχνάμε τα parabens!

Και στην ενότητα «φτιάχνω μόνος – περιποίησις» θα δείτε πως να φροντίζετε το σώμα και τα μαλλιά σας φυσικά, υγιεινά και ανέξοδα!!!

Πηγές: monoprasino.blogspot.gr
alldaybeautiful.blogspot.gr
oliviart-gr.blogspot.gr


Η ΣΕΛΊΔΑ ΈΧΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΌ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ.ΣΥΜΒΟΥΛΕΎΕΣΤΕ ΠΆΝΤΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΌ ΣΑΣ.
«Κάλλιον του θεραπεύειν, προλαμβάνειν!».


Read more: http://www.proionta-tis-fisis.info/ftiaxte-rodonero-i-opio-allo-anthonero-thelete-sto-spiti.html#ixzz2i789fR00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου