Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ερευνα σοκ: Πτώση αστεροειδών μπορεί να εξαφανίσει 10 χώρες! Στο κόκκινο η Ιταλία!!! ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ... ΔΙΠΛΑ???
Η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Σάουθαμπτον ανακοίνωσε τις χώρες που σύμφωνα με τα στοιχεία της NASA και των δικών της ερευνών αντιμετωπίζουν τον άμεσο κίνδυνο να
αφανιστούν από τον χάρτη εάν αστεροειδείς πλανήτες περάσουν στη γήινη ατμόσφαιρα.
Η έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν 47.000 «δυνητικά επικίνδυνοι» αστεροειδείς με διάμετρο μεγαλύτερη των 100 μέτρων οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη γη και σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς «πέσει» στην ατμόσφαιρα της γης είναι πιθανό να καταστρέψουν μεγάλες περιοχές ή ακόμα και χώρες, σύμφωνα με το iefimerida.gr
Βάσει των μετρήσεών τους μάλιστα εάν υπάρξει πτώση πολλών αστεροειδών την ίδια περίοδο τότε ίσως αλλάξει ακόμα και ο χάρτης της γης. Σε τέτοιο συμπέρασμα οι επιστήμονες κατέληξαν με βάση τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τον ερευνητικό καθετήρα WISE.
Δέκα χώρες βρίσκονται πλέον σε κόκκινο συναγερμό καθώς εκτιμάται ότι ακριβώς εκεί θα γίνει η μεγαλύτερη καταστροφή. Η Ελλάδα πάντως δεν βρίσκεται ανάμεσά τους αλλά η γειτονική Ιταλία είναι μία από τις υποψίες προς…. αφανισμό.

Οι 10 χώρες που κινδυνεύουν περισσότερο: Κίνα, Ινδονησία, Ινδία, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Φιλιππίνες, Ιταλία, Βρετανία, Βραζιλία, Νιγηρία.
Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες μιλούν για καταστροφές από πιθανή πτώση αστεροειδών σε συγκεκριμένες χώρες, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ακόμη και οι περιοχές που δεν καταστραφούν ολοσχερώς θα πάθουν τόσο μεγάλες ζημιές που δεν θα είναι δυνατόν να ανακάμψουν ποτέ.
«Επειδή κάποιοι αστεροειδείς υπάρχει πιθανότητα να πλησιάσουν πολύ την γη, η έρευνά μας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τις επόμενες γενιές και την ρομποτική εξερεύνηση», δήλωσε γη Εϊμι Μάινζερ, υψηλόβαθμο στέλεχος της NASA στην Καλιφόρνια.
Η ίδια έρευνα επισημαίνει ότι η σύσταση των αστεροειδών μπορεί να είναι πέτρινη, μεταλλική ή από γρανίτη. Πληροφορία σημαντική για την αξιολόγηση των δυνητικών κινδύνων της πτώσης διαστημικών βράχων στη γη.
Η σύσταση των βράχων είναι πολύ σημαντικό στοιχείο επειδή δίνει την ευκαιρία στους ερευνητές να υπολογίσουν πόσο εύκολα θα πάρουν φωτιά μόλις μπουν στην ατμόσφαιρα της γης, επομένως πόσο γρήγορα μπορεί να διαλυθούν προκαλώντας μικρότερη καταστροφή.ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου