Κυριακή 13 Μαΐου 2012

CNN: Γιατί να μην αφήσουμε την Ελλάδα να βουλιάξει; Σ
Διαβάστε το άρθρο του CNN για την Ελλάδα που κάνει λόγο για την παθογένεια της οικονομίας, αλλά και την περίπτωση εισόδου μίας αποτιμημένης δραχμής ...

Στο ερώτημα αυτό προσπαθεί να απαντήσει με ένα καυστικό άρθρο το αμερικάνικο δίκτυο, που ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτηρίζει ωμά την Ελλάδα ως
''o άρρωστος της Ευρώπης''.

''Η Ελλάδα μπορεί να μας έδωσε την λέξη δημοκρατία και πολλές από τις αρχές της κοινωνίας. Τώρα όμως νοσεί και οι λαοί άλλων ευρωπαϊκών δημοκρατιών αναρωτιούνται αν αξίζει να σωθεί με περισσότερα δισεκατομμύρια από τα χρήματά τους''.

 
Με τις λέξεις αυτές ξεκινά το δημοσίευμα και θέτει το ερώτημα: ''Τι θα γίνει αν η Ελλάδα γλιστρήσει ατιμωτικά εκτός της ευρωζώνης;'', υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα με γεωστρατηγικούς όρους, θεωρείται πλέον περιφερειακή.

''Δεν έχει αποθέματα πετρελαίου και βασίζεται στην γεωργία και τον τουρισμό, έτσι αντιστοιχεί μόλις στο 5% της οικονομικής παραγωγής της ΕΕ''.

Στο άρθρο γίνεται λόγος και για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στη χώρα μας τονίζοντας ότι παρόλο που η πλειοψηφία των Ελλήνων, περίπου το 70%, τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, ένα σεβαστό ποσοστό ψήφισε κόμματα που θεωρούνται ''αντι-μνημονιακά''.

Η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα απασχολεί ιδιαίτερα τον αρθρογράφο, ο οποίος διερωτάται αν: ''Τα ατέλειωτα πακέτα διάσωσης είναι έξυπνη πολιτική ή απλώς διαιωνίζουν την κρίση, καθώς το νέο χρέος αντικαθιστά το παλιό;''.

Η υποθετική αυτή ερώτηση έρχεται να συσχετιστεί με την άποψη που θέλει την Ελλάδα να μην γίνεται ποτέ ανταγωνιστική όσο χρησιμοποιεί το ευρώ.

Παράλληλα επισημαίνεται η άποψη του Αμερικανού οικονομολόγου Κένεθ Ρόγκοφ, ο οποίος πρότεινε η Αθήνα να λάβει ένα είδος ''άδειας'' από την ευρωζώνη, διατηρώντας παράλληλα την θέση της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την επανεισαγωγή μιας αποτιμημένης δραχμής ''που θα έδινε τρομερή ώθηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου