Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Σκηνές Αποκάλυψης: 200 τόνοι νεκρών ψαριών ξεβράστηκαν στη στεριά [εικόνες]




Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη, τα ψάρια βγήκαν στη στεριά, όλη η πόλη καταλήφθηκε από μια απαίσια μυρωδιά και οι επιστήμονες ακόμη ψάχνουν να βρουν τι ακριβώς συνέβη.
Έκπληκτοι οι κάτοικοι της επαρχιακής ιαπωνικής πόλης Οχάρα, στην περιφέρεια της Σίμπα αντίκρισαν το πρωί της 3ης Ιουνίου χιλιάδες
νεκρά ψάρια που είχαν «καταλάβει» το λιμάνι ενώ τα νερά της παράκτιας ζώνης είχαν αποκτήσει ένα τρομακτικό κόκκινο χρώμα.

Μόλις ξεπέρασαν το αρχικό σοκ και ενώ οι επιστήμονες είχαν συλλέξει αρκετά δείγματα νερού και νεκρών για τις εργαστηριακές τους αναλύσεις, αποφάσισαν να μαζέψουν τα ψάρια και να τα ρίξουν σε ειδικούς χώρους υγειονομικής ταφής προκειμένου να γλιτώσουν από τη φριχτή μυρωδιά αλλά και από τη μετάδοση ασθενειών.

Οι επιστήμονες αρχικά ήταν πολύ προβληματισμένοι. Δεν μπορούσαν να αποδώσουν το φαινόμενο σε μόλυνση του ωκεανού επειδή όλα τα ψάρια ήταν σαρδέλες! Πώς είναι δυνατόν η μόλυνση να εξόντωσε μόνο ένα είδος της θαλάσσιας ζωής;
Πριν προλάβουν να απαντήσουν αυτό το ερώτημα, ήρθε και το δεύτερο ανησυχητικό κρούσμα. Μόλις μάζεψαν με τα φορτηγά τα νεκρά ψάρια από τις ακτές η θάλασσα άρχισε... να ξεβράζει κι άλλες νεκρές σαρδέλες!

Οι ειδικοί ανησυχούν γιατί το φαινόμενο δεν μοιάζει με την περσινή κατάσταση που αντιμετώπισε η Καλιφόρνια όταν τόνοι διάφορων ψαριών ξεβράστηκαν στις ακτές επειδή μάλλον είχαν παγιδευτεί σε μέρος χωρίς οξυγόνο.
Οι κάτοικοι της πόλης Οχάρα περιμένουν τις απαντήσεις των επιστημόνων. Τρομαγμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου