Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΜΩΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Η Πρώτη (αναγνωρισμένη) ομάδα γενετικά τροποποιημένων μωρων έχουν «δημιουργηθεί» στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι επιστήμονες που συμμετέχουν, σύμφωνα με πληροφορίες ανακοίνωσαν το αποτέλεσμα το βράδυ της 27ης Ιουνίου, δηλώνοντας ότι 30 μωρά γεννήθηκαν με τεχνικές γενετικής τροποποίησης. Επιπλέον, 2 εκ των μωρών, δοκιμάστηκαν και βρέθηκαν να περιέχουν
γονίδια από ένα σύνολο από 3 διαφορετικούς γονείς. Το πείραμα διήρκεσε πάνω από 3 χρόνια σύμφωνα με τους ερευνητές.


Τα γεννετικά τροποποιημένα«μωρά GM γεννήθηκαν σε γυναίκες που είχαν πρόβλημα να συλλάβουν τα δικά τους παιδιά. Επιπλέον γονίδια από μια άλλη δότρια εισήχθησαν ωάρια πριν από τη γονιμοποίηση. Μετά τη σύλληψη, οι επιστήμονες πήραν 2 δακτυλικά αποτυπώματα των ενός έτους παιδιών και επιβεβαίωσαν ότι κληρονόμησαν το DNA από 3 ενήλικες - ένας άνδρας και 2 γυναίκες.

Αυτό σημαίνει ότι λόγω της μεταβίβασης αυτών των επιπλέον γονιδίων μέσω της γενετικής τροποποίησης, θα είναι πλέον σε θέση να τις περάσουν και στους απογόνους τους. Με άλλα λόγια, αυτά τα γενετικώς τροποποιημένα μωρά - αν επιτρέπεται να ζευγαρώσουν με μη γενετικά τροποποιημένους ανθρώπους - ενδεχομένως να διαφοροποιεί την ίδια γενετική κωδικοποίηση των επόμενων γενεών.

Γεννετιστές δηλώνουν ότι αυτή η μέθοδος γενετικής τροποποίησης, μπορεί μια μέρα να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μωρών "με επιπλέον επιθυμητά, ​​χαρακτηριστικά όπως η δύναμη, ή υψηλή νοημοσύνη». Κινέζοι επιστήμονες έχουν ήδη τοποθετησεί κατά γενική ομολογία ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα σε έμβρυα αιγοπροβάτων, και ερευνητές απο τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διερευνήσει την έννοια της εφαρμοσμένης μηχανικής, σε ένα ποντίκι με ανθρώπινα κύτταρα εγκεφάλου.

Πολλοί εμπειρογνώμονες μιλούν ενάντια σε αυτη την ανακοίνωση, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων εμπειρογνωμόνων γονιμότητας και σημαντικών οργανώσεων. Ο John Smeaton, εθνικός διευθυντής της κοινωνίας για την προστασία των αγέννητων παιδιών, είπε: Πρόκειται για ένα ακόμη πολύ ανησυχητικό βήμα σε λάθος δρόμο για την ανθρωπότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου