Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ο πόλεμος πλησιάζει!!! Στο Ισραήλ κάνουν εκτιμήσεις απωλειών και στο Ιράν αποθηκεύουν τρόφιμα!




Πόσο κοντά είναι η πολεμική σύρραξη στη Μέση Ανατολή. Ισραήλ και Ιράν, φαίνεται ότι θεωρούν πως η στιγμή αυτή είναι πολύ κοντά. Στο Ισραήλ ο πόλεμος θεωρείται βέβαιος και ήδη κάνουν εκτιμήσεις απωλειών.
Οι ειδικοί στο σχεδιασμό του Υπουργείου Αμυνας του Ισραήλ ετοίμασαν έκθεση για τις απώλειες πολιτών σε περίπτωση πολέμου εναντίον του λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ, της Συρίας και του Ιράν, γράφει η εφημερίδα Haaretz.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, σε μια σύγκρουση εναντίον της Χεζμπολάχ και του Ιράν το Ισραήλ μπορεί να έχει περίπου 200 νεκρούς πολίτες. Σε περίπτωση που στις πολεμικές επιχειρήσεις προσχωρήσει η Συρία, οι απώλειες θα αυξηθούν στους 300 νεκρούς.

Η ανάλυση βασίστηκε στις εκτιμήσεις του αριθμού των πυραύλων, που βρίσκονται στη διάθεση των αντιπάλων, στο επίπεδο της προετοιμασίας της αεράμυνας του Ισραήλ και στα λάθη περασμένων πολέμων.

Στο Ιράν αποθηκεύουν τρόφιμα
Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι “ έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται αποθέματα τροφίμων που θα μπορούσαν να θρέψουν το πληθυσμό για τρεις μήνες”.

Τη πληροφορία επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Βιομηχανίας του Ιράν H. Radmard ο οποίος παραδέχτηκε ότι η χώρα αγοράζει σιτάρι, λάδι, ζάχαρη και ρύζι. για να υπάρχει απόθεμα τροφίμων.

Ο Radmard δήλωσε ότι η απόφαση είναι του προέδρου Αχμαντινετζάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου