Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ο Υπερβόρειος Άβαρις και το αρχαίο διαστημόπλοιο του






Ο Άβαρις ( α+βάρος=αβαρής!) ήταν ένας υπερβόρειος ιερέας που λέγεται ότι επισκέφτηκε την Ελλάδα στα χρόνια του Πυθαγόρα. Μάλιστα από τις πηγές που έχουμε προκύπτει ότι ο Άβαρις ήταν και δάσκαλος του Πυθαγόρα (σε ποια γλώσσα άραγε μιλούσαν;..). «Αυτοί λοιπόν θεωρούν ότι αυτή είναι η πίστη των δικών τους αντιλήψεων, γιατί ο πρώτος που διακήρυξε αυτά δεν
ήταν κανείς τυχαίος, αλλά ο θεός, και ένα από τα Ακούσματα είναι αυτό:
 ποιος είσαι Πυθαγόρα;. Επειδή ισχυρίζονται πως ήταν ο Απόλλωνας ο Υπερβόρειος. Απόδειξις δε αυτού είναι ότι σε αγώνα αφού σηκώθηκε, έδειξε το μηρό του χρυσό και τον Άβαρι τον Υπερβόρειο φιλοξενούσε και πήρε από αυτόν ένα ακόντιο (βέλος) με το οποίο αυτός ταξίδευε μέσα στον αιθέρα» , αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιάμβλιχος .Και συνεχίζει «(Ο Άβαρις) χάρισε στον Πυθαγόρα ένα βέλος το οποίο κρατούσε όταν βγήκε από το ιερό. Αυτό θα ήταν χρήσιμο σε αυτόν για όσες δυσκολίες θα συνέβαιναν κατά την τόσο μεγάλη περιπλάνηση. Πάνω σε αυτό λοιπόν ιππεύοντας θα μπορούσε να διαβεί τα αδιάβατα.».

Επίσης:
«Αιθεροβάτης είναι το επίθετο του Άβαρι, γιατί σε αυτόν δωρήθηκε ακόντιο (βέλος) από τον Υπερβόρειο Απόλλωνα και μεταφερόμενος πάνω σε αυτό... διάβαινε τα αδιάβατα, βαδίζοντας, κατά κάποιον τρόπο, στον αέρα, πράγμα το οποίο υπέθεσαν μερικοί ότι είχε κάνει και ο Πυθαγόρας...». Τώρα λογικά όλα τα παραπάνω θα σας θυμίζουν κάποια πράγματα που ακούμε και σήμερα ,αλλά καλύτερα κρατηθείτε γιατί έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας…Συνεχίζοντας τη γνωριμία μας με τον μυστηριώδη Άβαρι, μαθαίνουμε ότι ήταν ένας μυθικός θαυματουργός γιατρός, αλλά και μάντης του Απόλλωνα.Ο θεός τον είχε διδάξει την τέχνη της μαντικής. Η πιο παλιά παράδοση τον θέλει να ταξιδεύει στον αέρα καβάλα σε μια θεϊκή σαγίτα που του είχε δώσει ο θεός (βλ. Nilsson 616). Aπό άλλη πηγή μας γίνεται γνωστό πως όταν ο Άβαρις έφτασε στην Ελλάδα ανανέωσε τη φιλία και τη συγγένεια του ( ! ) με τους Δήλιους.

Φυσικά και δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός του ότι στη Δήλο γεννήθηκε ο Απόλλωνας …έτσι κατά κάποιο τρόπο βλέπουμε σιγά σιγά να σχηματίζεται το παζλ Υπερβόρειοι- Απόλλωνας- Δελφοί- Δήλος.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου