Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού – Το φαρμακείο της φύσης


Ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού


Ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού – Το φαρμακείο της φύσης #2

Τα λεμόνια είναι όξινα στη γεύση, αλλά δημιουργούν αλκαλικές βάσεις στον οργανισμό μας. Στην πραγματικότητα, είναι από τα τρόφιμα με τη μεγαλύτερη αλκαλική επίδραση, που βοηθούν πολύ στη δημιουργία ισορροπίας σε καταστάσεις αύξησης της ποσότητας οξέων στο σώμα.

Με άφθονη βιταμίνη C, είναι ιδανικό «φάρμακο» για την αντιμετώπιση λοιμώξεων και άλλων προβλημάτων υγείας, ενώ συστήνεται και για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αντιμετώπιση της δυσπεψίας.


Ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού στον ανθρώπινο οργανισμό:

1. Καταπολεμά τον καρκίνο:
Τα λεμόνια περιέχουν 22 αντικαρκινικές χημικές ενώσεις, μεταξύ αυτών και η λεμονίνη. Πρόκειται για έλαιο, που καταπολεμά ή και σταματά τη μεγέθυνση των καρκινικών όγκων στα ζώα και το φλαβονειδές γλυκοσίδη, που σταματά τη διαίρεση των καρκινικών κυττάρων.

2. Καταπολεμά το Parkinson:
Η φλούδα του λεμονιού περιέχει το σημαντικότατο συστατικό tangeretin, που έχει αποδειχτεί τρομερά αποδοτικό για δυσλειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η νόσος Parkinson.

.. ΠΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ? Σου άρεσε??? Δείξτο στους φίλους σου
,................................................................... ......................................................................................... 3. Μας κρατά νέους!
Η βιταμίνη C στα λεμόνια βοηθά στην ουδετεροποίηση των ελεύθερων ριζών που ευθύνονται για το γήρας και για τις περισσότερες ασθένειες.

4. Το λεμόνι είναι ένας πολύ καλός φυσικός λιποδυαλίτης. Η κατανάλωση του βοηθάει στην απώλεια βάρους.

5. Βοηθά στην όραση:
Τα συμπτώματα των διαταραχών στην όραση, όπως της διαβητικής ρετινοπάθειας, φαίνεται πως βοηθούνται σημαντικά από το στοιχείο ρουτίνη, που βρίσκεται στα λεμόνια.

6. Καταπολεμά τα μικρόβια και τους ιούς:
Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και σε φλαβονοειδή, που λειτουργούν ενάντια σε μολύνσεις από ιούς όπως η γρίπη και το κρύωμα.

Τα λεμόνια έχουν επίσης αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Σύμφωνα, με έρευνες, ο χυμός λεμονιού μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια της μαλάριας, της χολέρας, του τύφου, της διφθερίτιδας και άλλων ασθενειών.

7. Βοηθάει το συκώτι:
Το συκώτι λατρεύει το λεμόνι: είναι εκπληκτικό τονωτικό για το συγκεκριμένο όργανο, διαλύει το ουρικό οξύ και άλλα δηλητήρια και υγροποιεί τη χολή. Ο φρέσκος χυμός λεμόνι που προστίθεται σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό είναι τρομερό πρωινό αντιοξειδωτικό για το στομάχι.

8. Βοηθάει στο έντερο (βοηθάει στη δυσκοιλιότητα):
Καθαρίζει το έντερο: Το λεμόνι αυξάνει την περίσταλση του εντέρου, βοηθώντας την κίνησή του, άρα βοηθώντας στην κανονική του λειτουργία. Ρίξτε το χυμό ενός λεμονιού σε ζεστό νερό και πιείτε το νωρίς το πρωί, αν έχετε σχετικό πρόβλημα.

9. Βοηθάει στους νεφρούς:
Το κιτρικό οξύ του χυμού λεμόνι βοηθά στη διάλυση του χολόλιθου, των εναποθέσεων ασβεστίου και της πέτρας στους νεφρούς.

10. Βοηθάει στο αίμα:
Τα αγγεία του αίματος ενισχύονται από τη βιταμίνη P (βιοφλαβονοειδή), οπότε γίνεται σαφώς πιο δύσκολη μια οποιαδήποτε εσωτερική αιμορραγία. Επίσης, βοηθά πολύ ενάντια στην αρτηριακή πίεση.

11. Διαλύει τους εντερικούς σκώληκες.

.. ΠΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ? Σου άρεσε??? Δείξτο στους φίλους σου
,................................................................... ......................................................................................... 12. Η φλούδα του λεμονιού περιέχει 5 έως 10 φορές περισσότερη βιταμίνη απ’ τον χυμό του! Καλά διαβάσατε…δηλαδή πετάμε το καλύτερο μέρος του λεμονιού!

*Συμβουλή: Μην πετάτε τα στυμμένα λεμόνια σας! Κρατήστε τα ως έχουν στην κατάψυξη. Μπορείτε μετά να τρίψετε τη φλούδα τους (με ένα «ξύστη»-ρεντέ-grater) -παγωμένες όπως είναι- και να τη χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες, παγωτά, σούπες λαχανικών, σάλτσες γιά μακαρονάδες, ρίζυ, στα ψητά κρεατικά κ.α. Θα εκπλαγείτε με την γεύση, ενώ θα κερδίσετε σε βιταμίνες.
Το ξύσμα λεμονιού το χρησιμοποιούν σε συνταγές οι μεγαλύτεροι σεφ παγκοσμίως…γιατί όχι κι εσείς?

Χρήση λεμονιού στην καθημερινότητα μας:

- Ο χυμός του λεμονιού, χρησιμοποιείται αποτελεσματικά σε εγκαύματα από τον ήλιο, σε χιονίστρες, σε κάλους, σε ψωρίαση, στο ξέβγαλμα των μαλλιών (για την πιτυρίδα και την τριχόπτωση) ως καλλυντικό αλλά και για να εξαφανίσει τις φακίδες από το πρόσωπο. (Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, στις περισσότερες περιπτώσεις εξαλείφονται οι φακίδες, αν τις τρίβουμε κάθε βράδυ, πριν κοιμηθούμε, με φέτες λεμονιού) Επίσης καθαρίζει και λευκαίνει το δέρμα, κλείνει τους ανοιχτούς πόρους του.

- Το μασάζ του με χυμό λεμονιού για τα ούλα μπορούν να σταματήσει την αιμορραγία των ούλων.

- Στη ρινορραγία αν βάλετε μέσα στο ρουθούνι ένα μικρό κομματάκι βαμβάκι εμποτισμένο με μερικές σταγόνες λεμόνι, η αιμοστατική δράση του λεμονιού θα βοηθήσει να σταματήσει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά την αιμορραγία.

- Είναι ακόμη γνωστό ότι συμβάλει στην ανακούφιση του λόξιγκα όταν καταναλώνεται ως χυμός.

- Προλαβαίνει τις δηλητηριάσεις ιδιαίτερα από οστρακοειδή και ενεργεί ως αντίδοτο.

Θέλετε παραπάνω πληροφορίες?

Στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Ερευνών Υγείας της Βαλτιμόρης (πηγή) υπάρχει άρθρο με τίτλο:

“Σοκαριστικό: Αποδεικνύεται ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν μας πουλάνε φάρμακα αλλά … λεμόνι!”

Πολλά άρθρα και έρευνες μάλιστα λένε ότι «10.000 φορές ισχυρότερο το… λεμόνι από τη χημειοθεραπεία;» !!! …Μακάρι να ισχύει.

Εάν θέλετε και μια καλή συνταγή για λεμονάδα (σπιτική) -κλικ εδώ-

Ιστορική αναδρομή (Πηγή: Easypedia.gr):

Ο κίτρος, προφανώς ο καρπός στον οποίο αναφέρεται ο Πλίνιος στη Φυσική ιστορία (XII, vii.15) ως το malum medicum — τον “ιατρικό καρπό” — είναι, κατά τα φαινόμενα, το πρώτο εσπεριδοειδές που ήταν γνωστό στη Μεσόγειο. Απεικονίσεις εσπεριδοειδών δέντρων υπάρχουν σε ρωμαϊκά μωσαϊκά στη Βόρεια Αφρική, αλλά η πρώτη σαφής περιγραφή του λεμονιού συναντάται στις αρχές του 10ου αιώνα, σε πραγματεία περί γεωργίας του Άραβα Κούστους Αλ-Ρούμι.

Η ονομασία “λεμόνι” προέρχεται από την περσική λέξη (لیمو Limu), η οποία είναι συγγενική με τη σανσκριτική λέξη nimbuka.

Προσοχή στην υπερκατανάλωση!

Λόγω της ιδιαίτερης όξινης φύσης του, το λεμόνι, θα πρέπει να καταναλώνεται με φειδώ από όσους πάσχουν από υπόταση ή αναιμία ενώ και όσοι ακολουθούν φαρμακευτικές αγωγές, θα πρέπει να συμβουλευτούν γιατρό για την ορθή κατανάλωσή του.

Αυτό το άρθρο είναι προϊόν πολύωρης έρευνας σε συνδυασμό με πολλές διαφορετικές πηγές.
Ελπίζουμε να σας άρεσε και να σας βοήθησε.
Όσοι δοκιμάσατε τις προτάσεις θα θέλαμε τις απόψεις σας!
Ευχαριστούμε πολύ! :)

Πηγές:

Clickatlife.gr

Lifebookmarks.net

Enallaxnews.gr
.. ΠΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ? Σου άρεσε??? Δείξτο στους φίλους σου
,................................................................... .........................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου