Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Τι είναι η Ατζέντα 21 που κρύβουν στα φανερά. Τα μεγάλα μυστικά κρύβονται πάντα σε κοινή θέα


Picture


Τι γνωρίζουμε για την Ατζέντα 21; Σχεδόν τίποτα. Γιατί δεν γνωρίζουμε για την Ατζέντα 21; Γιατί η πληροφόρηση είναι ελάχιστη και διασκορπισμένη εδώ κι εκεί.  Έτσι το φρόντισαν. Όμως η Ατζέντα 21 υπάρχει από το 1992, χρονιά υπογραφής της, κι έκτοτε εφαρμόζεται καμουφλαρισμένα, κάτω από ένα προσωπείο το οποίο ονόμασαν "βιώσιμη ανάπτυξη".


Picture
Η επίσημη εκδοχή, ή αλλιώς, το όμορφο παραμύθι...

Τον Ιούνιο του 1992 στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας και υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, δόθηκε τελικά ένα βροντερό παρών από κυβερνητικές αντιπροσωπείες 178 κρατών μελών του ΟΗΕ, μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και άλλων τοπικών αρχών, αντιπρoσώπους αναπτυξιακών και περιβαλλοντικών οργανώσεων 120 χωρών, επιστήμονες και ερευνητές από ολόκληρο τον πλανήτη, προκειμένου να εξετασθούν ζητήματα για την ανάπτυξη και το περιβάλλον στον 21ο αιώνα.


Στο συνέδριο αυτό υπογράφηκαν διάφορα Ντοκουμέντα μεταξύ αυτών και αυτό που ονομάζεται Agenda 21. Στις περίπου 400 σελίδες και 4ο κεφάλαια του αναγράφονται τα κεντρικά σημεία που αφορούν στην αντιμετώπιση των βασικών προβλημάτων του 21ου αιώνα σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη και τη σύνδεσή τους με το περιβάλλον, καθώς και τρόποι με τους οποίους η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αντιδράσει, έτσι ώστε να αντιμετωπισθούν τα φλέγοντα ζητήματα. 
Τα ΜΜΕ τότε, έδειξαν τεράστιο και πρωτοφανές ενδιαφέρον και ανέδειξαν το συνέδριο του Ρίο ως το πολιτικό γεγονός της χρονιάς, όπου για πρώτη φορά βρήκαν τόση μεγάλη απήχηση θέματα που άπτονται των περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών ζητημάτων. Έκτοτε... σιωπή...

Το ντοκουμέντο για την Agenda 21, το οποίο αποτέλεσε την απαρχή για την εφαρμογή της αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης ως ολοκληρωμένου εναλλακτικού κοινωνικού, οικονομικού και περιβαλλοντικού μοντέλου, για τον 21ο αιώνα, υπογράφτηκε από όλους (μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα).

"Η Agenda 21 μπορεί να δώσει μια μεγάλη ώθηση προς την σωστή την κατεύθυνση και πολλές χώρες έχουν ήδη προχωρήσει στην εφαρμογή της", λένε...

...και η αλήθεια πίσω από αυτό.

Σε κάθε φράση σχεδόν του τεράστιου αυτού κειμένου υπάρχει η λέξη 'βιώσιμος/η'. Και στ' όνομα αυτής της λέξης, και κάνοντάς την φλάμπουρο, ξεκινάει η σταυροφορία του ΟΗΕ, ακριβώς σαν εκείνη των σταυροφόρων που στο όνομα του Χριστού ξεκλήρησαν ολόκληρους λαούς προκειμένου να επιβάλουν τη δική τους 'αλήθεια' - κάτι σαν το 'ο σκοπός αγιάζει τα μέσα'.

Αλλά, πριν δούμε την Ατζέντα, ας δούμε τι εκπροσωπεί ο ΟΗΕ: Ο ΟΗΕ αποτελείται από τα κράτη-έθνη, δηλαδή τις κυβερνήσεις τους. Αν, όμως αναλογιστεί κανείς ότι στις μέρες μας οι κυβερνήσεις υποκύπτουν στα συμφέροντα των μεγάλων εταιρικών μονοπωλίων, τότε εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι ΟΗΕ θα μπορούσε να σημαίνει: Οργανισμός Ηνωμένων Εταιρειών. Είναι ένας οργανισμός όπου εταιρείες όπως η Μονσάντο χαίρουν μεγάλης εκτίμησης γιατί (κόντρα στην αειφόρο ανάπτυξη που υποτίθεται υπερασπίζεται η Α 21) θεωρούνται ότι ταΐζουν φτωχούς λαούς. Είναι ένας οργανισμός όπου άτομα σαν τον Ρόκφελερ έχουν για δεύτερη κατοικία (μπορεί και κύρια). Είναι ένας οργανισμός που δεν ντρέπεται να κάνει χλιαρές δηλώσεις μπροστά σε θέματα γενοκτονιών (δεν αναγνώρισε ποτέ τη γενοκτονία στο Νταρφούρ από τον δικτάτορα Αλ Μπασίρ ως τέτοια) και δεν ντρέπεται να δηλώσει ότι "δεν είναι ψυχολογικά έτοιμοι" να λύσουν το θέμα της πείνας στη Σομαλία. Τέλος, είναι ο οργανισμός, που όπως έχει ομολογήσει σε δηλώσεις του ο Ζ. Μπρεζίνσκι, που θα εκφράσει (ήδη το κάνει) την παγκόσμια διακυβέρνηση.
Με αυτό το σκεπτικό, η άλλη του μετάφραση είναι: Οργανισμός Ηνωμένων Εγκληματιών. (*)

Η Ατζέντα 21 είναι ένα 'bluprint', δηλαδή ένα σχέδιο προς εφαρμογή, όπου κυριαρχούν 2 λέξεις: 'sustainable' και 'development'. Η πρώτη στα Ελληνικά έχει αποδοθεί ως 'βιώσιμη' (ή αειφόρος) και η δεύτερη ως 'ανάπτυξη'. Σημειώστε, όμως τις πολλαπλές έννοιες της δεύτερης, γιατί έχουν τη σημασία τους: 
 • ανάπτυξη 
 • εξέλιξητροπή πραγμάτων
 • νέο προϊόν ή εφεύρεση 
 • αξιοποίησηεκμετάλλευση 
 •  "χτίσιμο"

Picture
Τα Κεφάλαια της Α 21 είναι 40 και χωρίζονται σε 4 τομείς:

 • Ι. Κοινωνικο/οικονομικές διαστάσεις (Κεφ. 1-8)
 • ΙΙ. Διατήρηση & Διαχείριση των Πηγών Ανάπτυξης (Κεφ. 9-22)
 • ΙΙ. Ενδυνάμωση του Ρόλου των Μείζονων Ομάδων (Κεφ. 23-32)
 • IV. Τρόποι εφαρμογής (Κεφ. 33- 40)

Όπως καταλαβαίνετε είναι σχεδόν αδύνατον να αναφερθούν όλα τα κεφάλαια αναλυτικά εδώ, πόσο μάλλον να 'ερμηνευτούν' και όχι απλά να 'μεταφραστούν', κάτι που σκοπίμως δεν έχει γίνει στα Ελληνικά. Γιατί άλλωστε; Πρέπει να γνωρίζετε τι σας περιμένει;

Το κείμενο των 400 σελίδων με μια πρώτη ματιά φαντάζει δίκαιο και μάλιστα... πολύ 'κομμουνιστικό'. Η ισότητα και η δικαιοσύνη ανάμεσα στους λαούς και στις κοινωνικές τους ομάδες δίνει και παίρνει. Ο σεβασμός στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, στα ήθη και στα έθιμα, άλλο τόσο. Αλλά όταν αρχίζεις να διαβάζεις ανάμεσα στις γραμμές και να βλέπεις και την εφαρμογή της 21 χρόνια μετά, τότε αποκαλύπτεται το προσχέδιο της παγκόσμιας διακυβέρνησης και της ισοπέδωσης των λαών και όλων, μα ΟΛΩΝ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Οι πρώτοι αναλυτές που μίλησαν ξεσκεπάζοντας την Α 21 δέχτηκαν χαρακτηρισμούς όπως 'συνωμοσιολόγοι', μα τόσα χρόνια εφαρμογής της στα μουλωχτά, πλέον είναι πολύ πιο εύκολο και να την εξηγήσεις και να την κατανοήσεις.

Οι αποφάσεις της και τρόποι επιβολής της έχουν παγκόσμιο χαρακτήρα, αλλά και 'τοπικό' ώστε να καλύπτει τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας αλλά και κάθε περιφέρειας χώρας και δήμου. Αυτή ονομάζεται 'Τοπική Ατζέντα 21".

Για την καλύτερη εφαρμογή, ή μάλλον επιβολή της Α 21 πρέπει να γίνουν αποδεκτά από όλους:
 1. Ότι υπάρχει πρόβλημα κλιματικής αλλαγής (γι' αυτή και η τόση προπαγάνδα και χειραγώγηση καιρού)
 2. Ότι υπάρχει υπερπληθυσμός και πρόβλημα τροφής (γι' αυτό και η κάθε καταστροφή καλλιεργειών λόγων 'ακραίων φαινομένων' βοηθάει στην καλύτερη και γρηγορότερη 'κατανόηση' του προβλήματος του υπερπληθυσμού. 

Με όσο πιο σύντομα λόγια γίνεται αναφέρουμε ενδεικτικά μερικούς από τους στόχους της Α 21. Να σημειωθεί ότι προς αποφυγήν της συνεχούς αναφοράς της στα διάφορα κράτη και τοπικές περιφέρειες, οι στόχοι ΔΕΝ αναφέρονται ΣΚΟΠΙΜΑ ως Ατζέντα 21, αλλά έχουν πάρει ξεχωριστές ονομασίες:

 • Κατάργηση Ατομικής ιδιοκτησίας - Προβλέπεται για το 'σώσιμο' της βιοποικιλότητας και γενικά του πλανήτη, η ατομική ιδιοκτησία σιγά σιγά να καταργείται, μεγάλες εκτάσεις να θεωρούνται ως "μη προσβάσιμες σε ανθρώπους" και οι πληθυσμοί να μαζεύονται στις μεγαλουπόλεις. Πως γίνεται ήδη αυτό; 
 1. Με υπερφορολόγηση ακινήτων
 2. Με ανεξόφλητα δάνεια και πλειστηριασμούς
 3. Με πράσινα πιστοποιητικά τα οποία για να αποκτηθούν έχουν παράλογες απαιτήσεις
 4. Με τον αποχαρακτηρισμό διαφόρων περιοχών σε προστατευόμενες. Αυτό είναι το περίφημο σχέδιο της Ε.Ε. Natura 2000. Αλήθεια, έχετε ψάξει αν και σε ποιο βαθμό σας 'πιάνει;' Αν μένετε λίγο πιο έξω από την περιοχή της Ομόνοιας ή το Σύνταγμα μπορεί και να σας αφορά. (σχετικά άρθρα - παραδείγματα της AllNewz: Ατζέντα 21 - Δες την 'βιώσιμη' κατοικία που σε περιμένει - Σε... 'κούφανε΄ο Τόμσεν που μίλησε για κουφώματα; Κακώς! Είναι μέρος της Ατζέντα 21! - Φόρος-νοίκι εφ΄όρου ζωής για όλους τους Έλληνες! - Έκτακτα μέτρα Δένδια: Απαγορεύεται η κυκλοφορία σε δάση - και πάλι... Ατζέντα 21 !!! - Γη κι ακίνητα περνάνε στα χέρια της παγκόσμιας ελίτ - Ατζέντα 21 -Γιατί οι σόμπες & τα τζάκια είναι υπό διωγμό; Τι και ποιος κρύβεται από πίσω.)
Επίσης έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πως κινούνται προς την κατάργηση των προαστίων, την δημιουργία 'έξυπνων' πόλεων - κάτι σχεδιάζεται και για την Αθήνα-  ήδη ο Ομπάμα μιλάει ανοικτά γι΄αυτό του το σχέδιο: Obama’s Plan to Depopulate the SuburbsHow Obama Is Robbing The Suburbs To Pay For The Cities. Το πρώτο άρθρο είναι από αφυπνισμένο αναλυτή το δεύτερο από το Forbes! Όχι γιατί κάποιοι νομίζουν θα γλυτώσουν. Το σχέδιο Ομπάμα είναι η κατάργηση των προαστίων με πρόσχημα την εξοικονόμηση ενέργειας. ΜΟΝΟ η ατόφια ελίτ θα μπορέσει να επιβιώσει στα όμορφα προάστια. Η μεσαία τάξη πίσω στις μεγαλουπόλεις.

 • Κατάργηση των Ι.Χ. - Ναι καλά ακούσατε αναφέρεται μάλιστα και στην τοπική ατζέντα και ήδη έχουν αρχίσει να 'πέφτουν΄οι πρώτες 'έξυπνες' ιδέες και προτάσεις. Οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με ΜΜΜ και... ποδήλατα. Γι' αυτό και η μεγάλη προπαγάνδα τελευταίως γι' αυτά. Ρωτήστε και τον Σκάι.... κάτι ξέρει που τα προβάλει. Το δε άλλο άκρως συστημικό ιστολόγιο που εξυπηρετεί κάθε κρυφή ατζέντα, το protagon.gr, δη έχει γράψει άρθρο για τα Κοινόχρηστα και όχι ιδιόκτητα ΙΧ! και τις υπηρεσίες car-sharing. Πως θα φτάσουμε μέχρις εκεί; Με την υπερφορολόγηση αυτοκινήτων, τελών, διοδίων, βενζίνης!!! Σας λέω κάτι που δεν ξέρετε; Μόνο που σας λένε ότι φταίει το μνημόνιο και όχι η Α 21. Λάθος σας λένε και λάθος ακούτε. Ό,τι γίνεται εδώ γίνεται και σχεδόν παντού. Απλά εδώ μας ήρθε λίγο πιο βίαια κι απότομα.

 • Ιδιωτικοποίηση νερού - Μεγάλη σημασία δίνει η Α 21 στις πηγές καθαρού και πόσιμου νερού καθώς τις θεωρεί ζωτικής σημασίας. Και είναι. Χωρίς νερό ούτε άνθρωπος ζει ούτε τροφή αναπτύσσεται. Άρα, για τις αναπτυσσόμενες χώρες και όχι μόνο, όπου το κράτος δεν μπορεί, θα μπορέσει καλύτερα να 'προσφέρει' ο ιδιωτικός τομέας. Τα κράτη έχουν την ευθύνη να αποφασίσουν το τι και πως, ώστε να διασφαλιστούν οι πόροι και η σωστή διαχείριση τους, αλλά πουθενά δεν αναφέρεται ότι είναι δημόσιο αγαθό και πουθενά δεν αναφέρεται ότι απαγορεύεται η συμμετοχή και εκμετάλλευση των πόρων από τις ιδιωτικές εταιρείες. Και τα κράτη, μέχρι στιγμής, καθώς διοικούνται από αυτές τις εταιρείες, το ένα μετά το άλλο περνάν το νερό στα χέρια της εκμετάλλευσης. Όπου έχει γίνει αυτό, ΚΑΙ το κόστος ανέβηκε ΚΑΙ η ποιότητα κατέβηκε.


 • Δημογραφικό/Μεταναστευτικό  - Μεγάλο αυτό το κεφάλαιο που αφού κρούει τον κίνδυνο ότι είμαστε πολλοί στον πλανήτη καταλήγει σε διάφορες προτάσεις όπως: Στήριξη προγραμμάτων που προωθούν αλλαγές στις δημογραφικές τάσεις. Ποιες είναι αυτές; Ο οικογενειακός προγραμματισμός! Είναι δικαίωμα των γυναικών, λένε, να μην κάνουν παιδιά. Και φυσικά από το 1992 μέχρι σήμερα καταβάλλονται πολλές προσπάθειες προς αυτόν τον τομέα. Ένας δυτικός τρόπος ζωής που δημιουργεί μια ολοένα αυξανόμενη και 'ανεξήγητη' στειρότητα (Γιατί τα σύγχρονα ζευγάρια δεν μπορούν να κάνουν παιδί; - Έχουμε την απάντηση!) ενώ στις υπανάπτυξη χώρες δίδονται από εμβόλια που προκαλούν στειρότητα μέχρι και κίνητρα για εκούσια στείρωση. Αν έχετε ανάγκη από νέο αυτοκίνητο, μπορείτε να δηλώσετε Ινδός, να δεχτείτε μια στείρωση και να σας το κάνουν δώρο. Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται, παρέχονται αντικίνητρα για να αποκτήσεις παιδιά, οπότε με ένα σμπάρο δυο τριγόνια: γλυτώνουν και από νέες γεννήσεις και από νέα Ι.Χ. Όσο για το μεταναστευτικό - οι μετανάστες βάσει της Α 21 ΠΡΕΠΕΙ να αγκαλιαστούν από τη νέα χώρα όπου μετανάστευσαν για διάφορους λόγους (και ο περιορισμός τους αγκαλιά θεωρείται). Αυτό στην ΕΕ μεταφράστηκε σε Δουβλίνο, μόλις δε πέρασε την πόρτα μας το βαφτίσαμε Ξένιο. Αλλά... Ατζέντα 21 είναι!

 • ΜΚΟ, η φωνή του λαού - Οι ΜΚΟ αποκτούν ολοένα και πιο δυνατό χαρακτήρα στις μέρες μας. Παρότι ονομάζονται Μη Κυβερνητικές, χρηματοδοτούνται από τις κυβερνήσεις, αναλαμβάνουν κρατικές φροντίδες και υπηρεσίες ζωτικής σημασίας (υγεία, παιδεία, νεολαία, γηρατειά) είναι μέσο ξεπλύματος μαύρου χρήματος για την ελίτ και φοροαπαλλαγών και κατά το ευαγγέλιο Α 21, είναι αυτές που εκφράζουν την φωνή του λαού. Άλλο να μιλάς εσύ και η μικρή σου κοινότητα ή οργάνωση κι άλλη βαρύτητα έχει μια ΜΚΟ που μπαινοβγαίνει στον ΟΗΕ και συναποφασίζει κατά πως θέλει εκείνος. Για κάνε, λοιπόν, μια ευγενή προσπάθεια και γίνε μέλος της Greenpeace και πες της ότι μας ψεκάζουν και θέλεις να ακουστεί η φωνή σου και να βρεις το δίκιο σου. Καλή τύχη!

 • Οικονομικοί πόροι - Εδώ δεν έχουμε να πούμε πολλά. Καλείται η παγκόσμια κοινότητα να ενισχύσει τις ασθενέστερες οικονομικά χώρες, καθώς και τις αναπτυσσόμενες μέσω των παγκόσμιων οργανισμών. Με πολύ λίγα λόγια: ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά και ο Ιδιωτικός Τραπεζικός τομέας είναι ευπρόσδεκτος, με το αζημίωτο όλοι αυτοί, βεβαίως. 

 • Βιοτεχνολογία - Πως θα μπορούσε να λείπει από μια τόσο πράσινη ατζέντα ο τομέας της βιοτεχνολογίας; Για το καλό τις ανθρωπότητας και της 'βιώσιμης ανάπτυξης΄αγκαλιάζονται όλες οι προσπάθειες των γενετιστών (πολλοί εκ των οποίων είναι συνεχιστές της χιτλερικής προσπάθειας για το τέλειο και άριο ανθρώπινο DNA).  Για την αύξηση της τροφής μας, καλύτερη υγεία, προστασία του περιβάλλοντος, θα πρέπει να "Establish enabling mechanisms for the development and the environmentally sound application of biotechnology": Δημιουργηθούν μηχανισμοί που να επιτρέπουν την ανάπτυξη και την περιβαλλοντικά ορθή εφαρμογή της βιοτεχνολογίας. Ναι... τους είδαμε τους μηχανισμούς. Τα λόμπις φροντίζουν να παίρνουν πάντα το πράσινο φως σε ό,τι θελήσει η εταιρεία τους να κάνει ή να λανσάρει, ακόμα και την πατεντοποίηση του ίδιου του DNA. 

Όπως καταλαβαίνετε για να παρουσιαστούν όλα τα κεφάλαια και με παραδείγματα απαιτείται χρόνος για γράψιμο αλλά και διάβασμα. Για όλα και σε όλα έχει αναφορά η Α 21, τίποτα δεν αφήνει να πάει χαμένο. Ούτε τα χημικά και πυρηνικά απόβλητα για τα οποία δίνει ιδιαίτερη σημασία, Αυτή τη σημασία, λοιπόν, σκοπεύουμε να ζήσουμε σύντομα με τα χημικά όπλα της Συρίας να περιδιαβαίνουν τις θάλασσες πλάι στην Κρήτη και να πειραματίζονται με νέα κόλπα, όπως η υδρόλυση εν πλω! (Συνέντευξη του κου Νίκου Κατσαρού σχετικά με τα χημικά όπλα της Συρίας Να αποτρέψουν Ελλάδα και Ε.Ε. την καταβύθιση των χημικών της Συρίας στα ανοιχτά της Κρήτης - Αντιδράσεις για την καταστροφή χημικών δυτικά της Κρήτης SOS: Φέρνουν τα χημικά της Συρίας στα ανοικτά της Κρήτης! -Όχι της Αλβανίας για την καταστροφή των χημικών της Συρίας) Αυτή είναι η μεγάλη υποκρισία τους!!! Αυτή είναι η 'βιώσιμη ανάπτυξη'!!!

Και μιας και ετοιμαζόμαστε για δημοτικές εκλογές, το τέρας που ονομάζεται Καλλικράτης, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα γέννημα θρέμμα της Ατζέντας 21. Μεγάλοι δήμοι, μικρά μπάτζετ και ο ιδιωτικός τομέας ευπρόσδεκτος να μας σώσει!

Επίλογος: Ό, τι 'στραβό', περίεργο', κουφό' και 'ανεξήγητο' βλέπεις να γίνεται, είναι απλά....

                                  Ατζέντα 21!!!

Όπως υποσχεθήκαμε, συνεχίζουμε την προσπάθεια να ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός για το τι υπέγραψε ο Μητσοτάκης το 1992, τι εφαρμόζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και τι αποσιωπούν όλα τα κόμματα της υποτιθέμενης αριστεράς. Σας είχαν πει οι κομμουνιστές θα σας πάρουν τα σπίτια; Ε, αυτό θα γίνει, με την άκρως 'κομμουνιστική' 


                                  Ατζέντα 21!!!


* © AllNewz Το συγκεκριμένο άρθρο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και παρακαλούμε να αναδημοσιεύεται ΜΟΝΟ μέχρι το σημείο του αστερίσκου (*) και μετά να αναγράφεται η λέξη 'συνέχεια' ώστε ο αναγνώστης να έχει πρόσβαση και στα διάφορα λινκ που αναφέρονται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου